12 Temmuz 2007 Perşembe

HAVUÇLU RULO


Bu tarifi sevgili NAZIM USTA’dan görüp denedim. Kendisi tahinlisini yapmıştı bende ana malzemeyi havuçla değiştirerek yaptım çok güzel oldu. Kendisine de paylaşımından ötürü teşekkür ederim…
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç malzeme;
2 adet büyük havuç
2 yemek kaşıı galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağın dan biraz daha fazla şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta rendelediğimiz havuçları şekerle iyice pişirelim. Yıkayıp yarım saat kadar suda beklettiğimiz kuru üzümleri havucun içine koyduktan sonra son olarak kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice harmanlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla büyük bir tencere kapağı büyüklüğünde açıp çapraz olarak sekize bölelim. (Sigara böreğindeki gibi) Hazırladığımız iç harcı içine koyup yine fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise sunalım.

0 yorum:

12 Temmuz 2007 Perşembe

HAVUÇLU RULO

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:23

Bu tarifi sevgili NAZIM USTA’dan görüp denedim. Kendisi tahinlisini yapmıştı bende ana malzemeyi havuçla değiştirerek yaptım çok güzel oldu. Kendisine de paylaşımından ötürü teşekkür ederim…
Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
İç malzeme;
2 adet büyük havuç
2 yemek kaşıı galeta unu
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağın dan biraz daha fazla şeker
1 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini iyice karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar dinlendirelim. Diğer tarafta rendelediğimiz havuçları şekerle iyice pişirelim. Yıkayıp yarım saat kadar suda beklettiğimiz kuru üzümleri havucun içine koyduktan sonra son olarak kakoyu ve galeta ununuda ekleyip iyice harmanlayalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla büyük bir tencere kapağı büyüklüğünde açıp çapraz olarak sekize bölelim. (Sigara böreğindeki gibi) Hazırladığımız iç harcı içine koyup yine fazla sıkmadan sigara böreği gibi sarıp hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise sunalım.

0 yorum on "HAVUÇLU RULO"