6 Haziran 2007 Çarşamba

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ



Selamlarrrr
Nasılsınız kızlar ???
EEE malum yaz geldi hepimiz imkanlarımız doğrultusunda tatil yapacağız. Deniz, kum, güneşş gel keyfim gell :))) Kilolardan ne haber ? insan ya kıyafet alırken ya da mayo giyerken bütün kış ne stok yaptığını anlıyor:)) Sonra tatil zamanı yaklaşana kadar mekik çek ki erisin göbiş :)))
Kalori bakımından biraz daha hafif bi börek çeşidi işte tarifi....

Malzemeler;
3 Adet yufka
3 Adet sivri biber
3 Adet domates
150 gr kaşar peyniri
200 gr pastırma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
Süslemek için çörek otu ve susam

Yapılışı;
Yufkanın bir tanesini masaya yuvarlak bir biçimde yayalım. Diğer tarafta su ve sıvıyağını karıştıralım kaşık yardımıyla yaydığımız yufakayı yağlı suyla ıslatıp birinci katınaminik minik doğradığımız domates ve biberleri yayıp ikinci yufakayı üzerine serip tekrar ıslatalım üzerine pastırmaları didikleyip sonuncu yufakayı da serip tekrar ıslattıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinide serpip yufkayı rulo halinde sarıp rulotu tepsiye sığması için ortadan ikiye kesip yumurta sarısınıda sürdükten sonra çörek otu ve susamla süsleyip 170 derecelik ırında pişirelim soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

6 Haziran 2007 Çarşamba

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:52


Selamlarrrr
Nasılsınız kızlar ???
EEE malum yaz geldi hepimiz imkanlarımız doğrultusunda tatil yapacağız. Deniz, kum, güneşş gel keyfim gell :))) Kilolardan ne haber ? insan ya kıyafet alırken ya da mayo giyerken bütün kış ne stok yaptığını anlıyor:)) Sonra tatil zamanı yaklaşana kadar mekik çek ki erisin göbiş :)))
Kalori bakımından biraz daha hafif bi börek çeşidi işte tarifi....

Malzemeler;
3 Adet yufka
3 Adet sivri biber
3 Adet domates
150 gr kaşar peyniri
200 gr pastırma
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı
Süslemek için çörek otu ve susam

Yapılışı;
Yufkanın bir tanesini masaya yuvarlak bir biçimde yayalım. Diğer tarafta su ve sıvıyağını karıştıralım kaşık yardımıyla yaydığımız yufakayı yağlı suyla ıslatıp birinci katınaminik minik doğradığımız domates ve biberleri yayıp ikinci yufakayı üzerine serip tekrar ıslatalım üzerine pastırmaları didikleyip sonuncu yufakayı da serip tekrar ıslattıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirinide serpip yufkayı rulo halinde sarıp rulotu tepsiye sığması için ortadan ikiye kesip yumurta sarısınıda sürdükten sonra çörek otu ve susamla süsleyip 170 derecelik ırında pişirelim soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ"