28 Şubat 2011 Pazartesi

CEZERYE


Havuçlu olan tüm tatlıları çok seviyorum. Bu tarifte yine herkesin bildiği ve evlerinde sık sık yaptığı tatlılardan biri. İkramlık olarak ta bence yine dışada satılan şekerlemelerden çok daha besleyici ve içine ne koyduğmuzu bildiğimiz bir seçenek... Yapanlara kolay gelsin. Yiyenlere afiyet olsun...


Malzemeler:

1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fındık
 1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Yapılışı:

1-Öncelikle havuçları temizleyip gelişi güzel bir biçimde doğrayıp bir miktar suyun içinde haşlıyoruz. Düdüklü tencerede çok az suda haşlanırsa vitamin değerleri de pek kaybolmamış olur.

2-Haşlanan havuçları blendır yardımıyla püre haline getirip tekrar tencereye aldıktan sonra şekeri ekleyip fokurdayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra elimizle minik parçalara ayırdığımız bisküviyi, İnce dövülmüş ceviz ve fındığı, tarçını ekleyip yoğuruyoruz.

3-Yuvarlak toplar haline getirdiğimiz cezeryelerimizi hindistan cevizine bulayıp servise sunuyoruz.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...

28 Şubat 2011 Pazartesi

CEZERYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:33 8 yorum

Havuçlu olan tüm tatlıları çok seviyorum. Bu tarifte yine herkesin bildiği ve evlerinde sık sık yaptığı tatlılardan biri. İkramlık olarak ta bence yine dışada satılan şekerlemelerden çok daha besleyici ve içine ne koyduğmuzu bildiğimiz bir seçenek... Yapanlara kolay gelsin. Yiyenlere afiyet olsun...


Malzemeler:

1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fındık
 1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Yapılışı:

1-Öncelikle havuçları temizleyip gelişi güzel bir biçimde doğrayıp bir miktar suyun içinde haşlıyoruz. Düdüklü tencerede çok az suda haşlanırsa vitamin değerleri de pek kaybolmamış olur.

2-Haşlanan havuçları blendır yardımıyla püre haline getirip tekrar tencereye aldıktan sonra şekeri ekleyip fokurdayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra elimizle minik parçalara ayırdığımız bisküviyi, İnce dövülmüş ceviz ve fındığı, tarçını ekleyip yoğuruyoruz.

3-Yuvarlak toplar haline getirdiğimiz cezeryelerimizi hindistan cevizine bulayıp servise sunuyoruz.

Afiyet, Bal, Şeker, Olsun...