16 Aralık 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI CEZERYE


Rüzgar'dan dolayı dışarıdan alınan aburcuburları evde yapma merağım hala devam ediyor. Geçenler de Alman bloggerların birinde bu tarifi görmüş ve çok kolay olduğu için aklımda kalmıştı. Bloğun ismini malesef unuttuğum için kaynak gösteremiyorum. Özellikle çocukların çok seveceğini tahmin ediyorum. Lakin benimki bayıldı. Hapur hupur yedi... İçindeki çerezlerin birçoğu zaten çok yararlı. Çikolata da işin keyif kısmı diyebiliriz :)








Malzemeler:

1 avuç fıstık
1 avuç fındık
1 avuç ceviz
2-4 tane kuru incir ve kuru kayısı
1,5 paket bitter çikolata


Yapılışı;
Tüm çerezleri rondoda irice kıyalım. Çikolatayı benmari usulü erittip, bütün çerezlerle birlikte karıştıralım. Yağlı kağıtta rulo şekli verip yine yağlı kağıda sararak buzluğa kaldıralım. Bir saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet, Bal, Şeker olsun...

14 Aralık 2010 Salı

ÇİKOLATALI BROWNİ


Bu aralar sık sık oğluşum benden kek ister oldu. Bende eşimin pek çikolatalı kekle arası olmamasına rağmen hazırladığım browniyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Güzel bir kahve eşliğinde nefis bir lezzet bence...


Malzemeler;

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım paketten biraz daha fazla eritilmiş tereyağı/margarin
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı kadar un

Üzeri için; Eritilmiş kuvertur çikolata




Yapılışı;

Oda ısısındaki yumurtalarımızı toz şekerle buluşturup yine şekerler eriyene dek çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ ve kakaoyu da ekleyip yine 2-3 dk kadar daha karıştırıyoruz. Bu karışımdan bir su bardağına yakın ayırıyoruz. Kalan malzememize kalan kek malzemelerinin hepsini katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba aktarıp 180 derecede pişmeye bırakıyoruz. Pişen ve keki fırından çıkarıp 5 dk kadar biraz soğumasını bekledikten sonra su bardağıyla ayırmış olduğumuz sosu kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Diğer tarafta kuvertur çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dekor yapabilirsiniz.

Afiyet, bal, şeker olsun...


PORTAKALLI ŞIK KEK


Herkese mutlu günler...
Tariflerimi sık aralıklarla yayınlayacağımı söylememe rağmen yine araya bir kaç gün girdi. Laptopum'da bir arıza mevcut. Düzelmesi biraz zaman  alabilir. Bu zaman diliminde şu anda yaptığım gibi annem'den canlı yayına bağlanacağım ;)

Evet gelelim bu lezzetli, mevsime uygun kekin tarifine...
Geçen günlerde Derya Baykal'da zaman zaman güzel tariflerini bizlerle paylaşan sevgili Semen Zihnioğlu'ndan bu lezzet...

Kekin orjinal tarifini biryerlere yazmıştım izlerken fakat büyük bir ihtimalle benim afacanımın gazabına uğradı bulamadım. Bende aklımda kaldığı şekliyle birazda kendimden bişeyler katarak hazırladım. Görselliğe de çok önem veririm. Bu yüzden benim için ideal bir kek oldu. Yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun...

Malzemeler;

3 adet portakal
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı  sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar un (yine yumurtaların büyüklüğüne göre ölçü değişibilir. Takriben 2,5-3 su bardağı)

Şerbet için;

2 Portakalın kabuklarını rendeledikten sonra suyunu alıyoruz
2 yemek kaşığı pudra şekeri/toz şeker


Yapılışı;

Oda ısısındaki yumurtayı çırpıcı yardımıyla iyice çırpıp ardından şekeri ekliyoruz. Yaklaşık 5 dk kadar mikserde krem halini alana dek bu işleme devam ediyoruz. Sırasıyla iki portakalın kabuklarını rendeleyip kek malzemelerinin hepsini yavaş yavaş katıyoruz. Bu arada çırpma işlemine devam ediyoruz. Kelepçeli kalıbın dibini ve yanlarını önce yağlıyoruz. Elimizle bir miktar toz şekeri kalıbın taban kısmına serpiyoruz. Daha sonra kalan bir portakalı ince dilimler halinde gelişi güzel kalıbın altına diziyoruz. Kek karışımını portakalların üzerine döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılınmaya bırakıyoruz. Piştikten ve hafif ılındıktan sonra kelepçeli kalıptan ters olarak çıkardığımız kekin üzerine hazırlamış olduğumuz portakal ve şekerden oluşan şerbet sosunu döküyoruz.

Afiyet, bal, şeker olsun...

3 Aralık 2010 Cuma

LİNZER KURABİYE


Bu ne sevgiii ahhhhhhhhh bu ne ızdırap, zavallı midemmmm ne kadar harappppp diyerek cümleme başlıyayım. Neden mi? rejimdeyim arkadaş rejimde... Sevgiyle, aşkla büyük hürmetle hazırladığım mamalara melül melül uzaktan bakıyorum da ondan... Bir kaç kilom var aslında verilecek. Öle göze batacak bir kilom yok aslında. Ama ben rahat edemiyorum biraz ölçü kaçırıldığında...

Olsun sizler için değer. Yeter ki güzel paylaşımlar da buluşalım. Daha sonra da yeriz mamalardan ziyanı yok...

Tarifimiz biraz el oyalayan cinsten fakat bittikten sonra önce bir seyretmek gerekiyor bu kurbişi. Ondan sonra şöyle güzel demlenmiş tavşan kanı bir çaya harikulade eşlik edebilir diye düşünmekteyim...

Malzemeler;

250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
vanilya
kabartma tozu

Süslemek için;
Marmelat ve pudra şekeri

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini sırasıyla birbirine karıştırıyoruz. Son olarak unu azar azar ilave edip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. 15 dk kadar buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. Unlanmış olan zeminde bir cm kadar açıp kalıp yardımıyla kesiyoruz. Ben bardak ve huni kullandım :))))) huni nerden çıktı diyeceksiniz??? Alt taban kurabiyesine herhangi bir operasyon düzenlemezken diğer kapatılan kapak kurabiyenin dört bir tarafından evde bulunan küçük bir huninin yardımıyla delikler açtım öle pişirdim. Nasıl ama??? teknolojide çareler hele hele Özlem de çareler hiççç tükenmez ;))) piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Aralarına istediğiniz çeşitte bir marmelatı sürüp üst kısmı kapatıyoruz. Pudra şekeri serptikten sonra delik kısımlara tekrar küçük bir çay kaşığı yardımıyla marmelatlardan koyuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Aralık 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ



Eveetttt tarif bombardımanına kaldığımız yerden devam edelim arkidişler... Geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya üniversiteden, yılların eskitemediği dostum yasemindeydik ailece... Canım arkadaşım bir sürü mamalar hazırlamıştı. Rüzgarın peşine koşturmaktan sofranın fotoğrafını çekmeyi unuttum malesef. Artık bi daha ki sefere... Kahvaltı da çok güzel bir pide vardı. Yasemin patetesli yapmıştı. Ben peynirli yaptım. Enfes oldu gerçekten. Kıymalısını da en kısa zamanda yapacağım. Tarifi deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika bence...

Malzemeler;
1/2 paket margarin erimiş
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
mahlep ve kabartma tozu (mahlep ve kabartma tozunun ikisinin bir arada olduğu bir çeşidi var)
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzeme:
Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynirli yapmak istedim. Trabzon peynirim vardı onunla çok güzel oldu...
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla iki ayrı parçayı ayrı ayrı oval şekilde açıyoruz. İçine isterseniz peynir,kıyma veya patatesten oluşan harçtan koyup yanlarını muntazam bir şekilde kapatıp kayık görüntüsü veriyoruz. Yan kısımlara yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süslüyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Aralık 2010 Çarşamba

FINDIKLI RULO TATLI


Uzun zamandır bana sitem eden arkadaşlarıma alın size tarif diyorum :))) Bombardımana tutacağım sizi haberiniz olsun... Artık böle olacak inşallah... Tabi bu gazla gidersem :))) Bu tarifi ufukmutfakta arkadaşımdan aldım. Blogları gezerken gözüme ilişti bu tarif. Ne zamandır böyle bir tarif arıyordum. Görünce ertesi gün sabah hemen yaptım. Sonuç gayet güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Malzemeleri ve yapılışını orjinal tarifinden aynen aktarıyorumm arkadaşlar...




Hamuru için;

*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurtanın sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı yoğurt,
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde un eklemeyi bırakın)

İç malzemesi;

*1 su bardağı dövülmüş fındık ( piriç fındık denilen ufaklıkta olacak fazla ezilmesin)
*1 adet yumurta beyazı ( hafif çırpılmış)
*3 çorba kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı kakao

Şerbet Malzemesi;

*3,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;

1.Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kaynatıp, ılınması için bir kenara bırakın.
2.Hamur malzemelerini yoğurarak bir top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
3.İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın.
4. Hamuru dolaptan çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın ve iç malzemesini hamurların içine yayın.
5.Hamuruları uzun kenarından başlayarak fındıkları sararak, rulo şeklinde sarın.Ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Bu aşamada hamur yumuşak olduğundan rolu dilimlerinin şekli bozulabilir. Elinizle düzeltin ve hafifçe üstlerine bastırın.Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
7.Fırından çıkrdığınız rulo dilimlerini 10 dakika dinlendirin ve ılınmış şerbeti üstlerine dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

16 Aralık 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI CEZERYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:06 13 yorum

Rüzgar'dan dolayı dışarıdan alınan aburcuburları evde yapma merağım hala devam ediyor. Geçenler de Alman bloggerların birinde bu tarifi görmüş ve çok kolay olduğu için aklımda kalmıştı. Bloğun ismini malesef unuttuğum için kaynak gösteremiyorum. Özellikle çocukların çok seveceğini tahmin ediyorum. Lakin benimki bayıldı. Hapur hupur yedi... İçindeki çerezlerin birçoğu zaten çok yararlı. Çikolata da işin keyif kısmı diyebiliriz :)








Malzemeler:

1 avuç fıstık
1 avuç fındık
1 avuç ceviz
2-4 tane kuru incir ve kuru kayısı
1,5 paket bitter çikolata


Yapılışı;
Tüm çerezleri rondoda irice kıyalım. Çikolatayı benmari usulü erittip, bütün çerezlerle birlikte karıştıralım. Yağlı kağıtta rulo şekli verip yine yağlı kağıda sararak buzluğa kaldıralım. Bir saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet, Bal, Şeker olsun...

14 Aralık 2010 Salı

ÇİKOLATALI BROWNİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:36 10 yorum

Bu aralar sık sık oğluşum benden kek ister oldu. Bende eşimin pek çikolatalı kekle arası olmamasına rağmen hazırladığım browniyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Güzel bir kahve eşliğinde nefis bir lezzet bence...


Malzemeler;

4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım paketten biraz daha fazla eritilmiş tereyağı/margarin
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı kadar un

Üzeri için; Eritilmiş kuvertur çikolata




Yapılışı;

Oda ısısındaki yumurtalarımızı toz şekerle buluşturup yine şekerler eriyene dek çırpıyoruz. Süt, sıvıyağ ve kakaoyu da ekleyip yine 2-3 dk kadar daha karıştırıyoruz. Bu karışımdan bir su bardağına yakın ayırıyoruz. Kalan malzememize kalan kek malzemelerinin hepsini katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba aktarıp 180 derecede pişmeye bırakıyoruz. Pişen ve keki fırından çıkarıp 5 dk kadar biraz soğumasını bekledikten sonra su bardağıyla ayırmış olduğumuz sosu kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz. Diğer tarafta kuvertur çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine dekor yapabilirsiniz.

Afiyet, bal, şeker olsun...


PORTAKALLI ŞIK KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:13 4 yorum

Herkese mutlu günler...
Tariflerimi sık aralıklarla yayınlayacağımı söylememe rağmen yine araya bir kaç gün girdi. Laptopum'da bir arıza mevcut. Düzelmesi biraz zaman  alabilir. Bu zaman diliminde şu anda yaptığım gibi annem'den canlı yayına bağlanacağım ;)

Evet gelelim bu lezzetli, mevsime uygun kekin tarifine...
Geçen günlerde Derya Baykal'da zaman zaman güzel tariflerini bizlerle paylaşan sevgili Semen Zihnioğlu'ndan bu lezzet...

Kekin orjinal tarifini biryerlere yazmıştım izlerken fakat büyük bir ihtimalle benim afacanımın gazabına uğradı bulamadım. Bende aklımda kaldığı şekliyle birazda kendimden bişeyler katarak hazırladım. Görselliğe de çok önem veririm. Bu yüzden benim için ideal bir kek oldu. Yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun...

Malzemeler;

3 adet portakal
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı  sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar un (yine yumurtaların büyüklüğüne göre ölçü değişibilir. Takriben 2,5-3 su bardağı)

Şerbet için;

2 Portakalın kabuklarını rendeledikten sonra suyunu alıyoruz
2 yemek kaşığı pudra şekeri/toz şeker


Yapılışı;

Oda ısısındaki yumurtayı çırpıcı yardımıyla iyice çırpıp ardından şekeri ekliyoruz. Yaklaşık 5 dk kadar mikserde krem halini alana dek bu işleme devam ediyoruz. Sırasıyla iki portakalın kabuklarını rendeleyip kek malzemelerinin hepsini yavaş yavaş katıyoruz. Bu arada çırpma işlemine devam ediyoruz. Kelepçeli kalıbın dibini ve yanlarını önce yağlıyoruz. Elimizle bir miktar toz şekeri kalıbın taban kısmına serpiyoruz. Daha sonra kalan bir portakalı ince dilimler halinde gelişi güzel kalıbın altına diziyoruz. Kek karışımını portakalların üzerine döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip ılınmaya bırakıyoruz. Piştikten ve hafif ılındıktan sonra kelepçeli kalıptan ters olarak çıkardığımız kekin üzerine hazırlamış olduğumuz portakal ve şekerden oluşan şerbet sosunu döküyoruz.

Afiyet, bal, şeker olsun...

3 Aralık 2010 Cuma

LİNZER KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:18 15 yorum

Bu ne sevgiii ahhhhhhhhh bu ne ızdırap, zavallı midemmmm ne kadar harappppp diyerek cümleme başlıyayım. Neden mi? rejimdeyim arkadaş rejimde... Sevgiyle, aşkla büyük hürmetle hazırladığım mamalara melül melül uzaktan bakıyorum da ondan... Bir kaç kilom var aslında verilecek. Öle göze batacak bir kilom yok aslında. Ama ben rahat edemiyorum biraz ölçü kaçırıldığında...

Olsun sizler için değer. Yeter ki güzel paylaşımlar da buluşalım. Daha sonra da yeriz mamalardan ziyanı yok...

Tarifimiz biraz el oyalayan cinsten fakat bittikten sonra önce bir seyretmek gerekiyor bu kurbişi. Ondan sonra şöyle güzel demlenmiş tavşan kanı bir çaya harikulade eşlik edebilir diye düşünmekteyim...

Malzemeler;

250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
vanilya
kabartma tozu

Süslemek için;
Marmelat ve pudra şekeri

Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsini sırasıyla birbirine karıştırıyoruz. Son olarak unu azar azar ilave edip ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz. 15 dk kadar buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. Unlanmış olan zeminde bir cm kadar açıp kalıp yardımıyla kesiyoruz. Ben bardak ve huni kullandım :))))) huni nerden çıktı diyeceksiniz??? Alt taban kurabiyesine herhangi bir operasyon düzenlemezken diğer kapatılan kapak kurabiyenin dört bir tarafından evde bulunan küçük bir huninin yardımıyla delikler açtım öle pişirdim. Nasıl ama??? teknolojide çareler hele hele Özlem de çareler hiççç tükenmez ;))) piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Aralarına istediğiniz çeşitte bir marmelatı sürüp üst kısmı kapatıyoruz. Pudra şekeri serptikten sonra delik kısımlara tekrar küçük bir çay kaşığı yardımıyla marmelatlardan koyuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Aralık 2010 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:34 13 yorum


Eveetttt tarif bombardımanına kaldığımız yerden devam edelim arkidişler... Geçtiğimiz haftasonu kahvaltıya üniversiteden, yılların eskitemediği dostum yasemindeydik ailece... Canım arkadaşım bir sürü mamalar hazırlamıştı. Rüzgarın peşine koşturmaktan sofranın fotoğrafını çekmeyi unuttum malesef. Artık bi daha ki sefere... Kahvaltı da çok güzel bir pide vardı. Yasemin patetesli yapmıştı. Ben peynirli yaptım. Enfes oldu gerçekten. Kıymalısını da en kısa zamanda yapacağım. Tarifi deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum. Harika bence...

Malzemeler;
1/2 paket margarin erimiş
1 yumurta akı içine sarısı üzerine
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
mahlep ve kabartma tozu (mahlep ve kabartma tozunun ikisinin bir arada olduğu bir çeşidi var)
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzeme:
Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben peynirli yapmak istedim. Trabzon peynirim vardı onunla çok güzel oldu...
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru ikiye bölüp, merdane yardımıyla iki ayrı parçayı ayrı ayrı oval şekilde açıyoruz. İçine isterseniz peynir,kıyma veya patatesten oluşan harçtan koyup yanlarını muntazam bir şekilde kapatıp kayık görüntüsü veriyoruz. Yan kısımlara yumurtanın sarısını sürüp çörekotuyla süslüyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Aralık 2010 Çarşamba

FINDIKLI RULO TATLI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:01 11 yorum

Uzun zamandır bana sitem eden arkadaşlarıma alın size tarif diyorum :))) Bombardımana tutacağım sizi haberiniz olsun... Artık böle olacak inşallah... Tabi bu gazla gidersem :))) Bu tarifi ufukmutfakta arkadaşımdan aldım. Blogları gezerken gözüme ilişti bu tarif. Ne zamandır böyle bir tarif arıyordum. Görünce ertesi gün sabah hemen yaptım. Sonuç gayet güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Malzemeleri ve yapılışını orjinal tarifinden aynen aktarıyorumm arkadaşlar...




Hamuru için;

*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurtanın sarısı
*1 çay bardağı pudra şekeri,
*1 çay bardağı yoğurt,
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde un eklemeyi bırakın)

İç malzemesi;

*1 su bardağı dövülmüş fındık ( piriç fındık denilen ufaklıkta olacak fazla ezilmesin)
*1 adet yumurta beyazı ( hafif çırpılmış)
*3 çorba kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı kakao

Şerbet Malzemesi;

*3,5 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı;

1.Öncelikle şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 10 dakika kaynatıp, ılınması için bir kenara bırakın.
2.Hamur malzemelerini yoğurarak bir top haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
3.İç malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın.
4. Hamuru dolaptan çıkarın ve iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlanmış tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açın ve iç malzemesini hamurların içine yayın.
5.Hamuruları uzun kenarından başlayarak fındıkları sararak, rulo şeklinde sarın.Ve bir parmak kalınlığında dilimleyin. Bu aşamada hamur yumuşak olduğundan rolu dilimlerinin şekli bozulabilir. Elinizle düzeltin ve hafifçe üstlerine bastırın.Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
6.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
7.Fırından çıkrdığınız rulo dilimlerini 10 dakika dinlendirin ve ılınmış şerbeti üstlerine dökün. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz