17 Haziran 2010 Perşembe

KAYISI PÜRELİ MİLFÖY DİLİMİ



Merhabalar...

Bu güzel minik dilimleri yemek gerçekten çok keyifli.  Hava sıcak insanın canı pek yemek yemek istemiyor ama ufak atıştırmalıklarla açlığı bastırmak bana daha  uygun geliyor sanki. Akşam için hangi tatlıyı yapayım diye düşünürken buzluktaki milföyler dikkatimi çekti. iki üç gündür yenmeyen kayısıları da görünce hemen bir kombine aklıma geliverdi ve bu manzara ortaya çıktı. Milföyler pişerken işe daldığım için azıcık fazla kızardılar ama idare edicez. Lezzet perfect olunca gerisinin pek önemi kalmıyor doğrusu...

Malzemeler:
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
6 adet milföy

Kayısı püresi:
Bolca yıkanmış kayısıların çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz biraz pudra şekeri ile karıştırıp püremizi çiğ olarak hazırlamış oluyoruz.

Yapılışı:
Milföyleri ortadan üçgen gelecek şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizip hafif pişiriyoruz. Ben biraz fazla pişirdiğim için hafif yandılar. Siz dikkat edin yanmasın. Pişen milföyleri ılınmak üzere fırın teline dizin. Diğer tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Süt, yumurta sarısı, toz şeker, tereyağı ve unu çırpma teliyle iyice karıştırıp pişirmeye alıyoruz. Devamlı karıştırarak muhallebiyi yapıp ılınmaya bırakıyoruz. Ilıklaşan muhallebiyi milföyün arasına koyup, hazırlamış olduğumuz kayısı püresini de üzerine bir yemek kaşığı yardımıyla paylaştırıp diğer kapağıda üzerine koyduktan sonra pudra şekeriyle üzerini süslüyoruz. Bunu istediğiniz meyvadan yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

aman Allahım bu mübarek günde ne güzel bir görüntü bu :))ellerine sağlık kandilinizde mübarek olsun

GÜL dedi ki...

eline sağlık

çeşnici Handan dedi ki...

Ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Özlemcim ellerine sağlık milföylerle tatlılarda çok güzel oluyor. Sevgiler..

Fatma dedi ki...

ellerinize saglik enfes gorunuyor yapan elleriniz dert gormesin.


sevgilerimle Lonradan Fatma

oznurunelemekleri dedi ki...

hayatım ellerine sağlık cok lezzetli görünüyorr sevgilerimle

sarımutfak-hande dedi ki...

ne güzel değerlendirmişsin ellerine sağlık sevgiler komşucum

hdidem95 dedi ki...

özlemcim bende tarif göndermiştim eline geçmedimi aceba sayfada göremedimde sevgiler

hdidem95 dedi ki...

CANIM BEN TŞK EDERİM UĞRAŞTIRDIM SENİ SONRADAN ELİNE SAĞLIK SEVGİLER

sinem dedi ki...

canım,bir blog ödülün var siteme beklerim sevgilerle

yemekbiraşk dedi ki...

özlem hanım merhabalar, üzümlü çörek tarifimle etkinliğinize katıldım sanırım mail elinize ulaşmamış. iki ufak çocuğum olduğundan etkinliğe katılabilmek için gece 11 den sonra mutfağa girebilmiştim. yayınlamak isterseniz linki
http://yemekbirask.blogspot.com/2010/05/uzumlu-corek.html
hoşcakalın.

bir dilim bir tutam dedi ki...

yakalsik iki saatir etkinlik özetini okuyorum.Bir kac ilginc tarif aldim bile..Hatta ilginc bloglar kesfettim.ve hatta hatta uzun zamandir aradigim ve artik bu sehirde yanlizim dedgim bir zamanda etkinlik sayesinde yanliz olmadigimi anladim.Insalah yakinda tanisacagiz.

Ekim-kasim etkinlik sirasi bende
Bakalim ne gibi bir konu sececegim.Aslinda kafamda iki tane var ama söyle üzerinden biraz zaman gecsin bakalim.

yemekbiraşk dedi ki...

özlem hanım, teşekkürler. bol katılımlı güzel bir etkinlik olmuş
sevgiler...

mintinin dünyası dedi ki...

çok güzel görünüyor gerçekten.emeğine sağlık arkadaşım.kolay gelsin
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

e hoş bir görüntü..

ellerine sağlık :)

Cafe Pepela dedi ki...

Özlem'ciğim ellerine sağlık,çok tatlı görünüyor...
Milföy'e bayılıyorum lakin gel gör ki Libya'da bulunmuyor.Türkiye'de bulunduğukç alıp getiriyorum en fazla bir hafta dayanıyor bize ;)
Tatlısından-tuzlusuna hepsi çok lezzetli oluyor..
Evde hazırlamaya başladım ben de epey zaman alsa da,güzel oluyor..

Sevgilerimi gönderiyorum,kalbinden kocaman öpüyorum..

mintinin dünyası dedi ki...

: ilahi esintilerin kalpleri okşadığı,bir anın bin asra bedel olduğu bu mübarek gecede dualarda buluşmak dileğiyle...kandiliniz mübarek olsun arkadaşım

Cafe Pepela dedi ki...

Rabbim!
Canlıların hayatları Senin muhabbetinin parıltılarıdır.
Ebedi ihya eyle bizi.

Göğün ışıkları kuşların cıvıltıları Senin tarafından sevildiğimizin habercisidir.

Sevdiklerinden eyle bizi.

Ruhumuza tattırdığın şefkat ve muhabbetin en saf mutluluğumuzdur.

Vuslatını ebedi tesellimiz eyle.
En Sevgilinin(sav) bizim adımıza Sana yakarışı en büyük ümidimizdir,hatırına bizi de kulun kabul eyle...

Bu gecenini feyzi ve bereketini içimize çekmeyi,dualarda,yürek yüreğe buluşabilmey,ziyadesiyle istifade edebilmeyi nasip eyle..

Hayırlı kandiller canım..

umutluhayat dedi ki...

blogunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim.ellerinize sağlık kayısılı milföy harika

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık özlemcim..çoklezzetli görünüyor..sevgiler..

ENTRA EN MI COCINA (ALIMONIA) dedi ki...

i like this... with the translador, no problem ans i like your blog.. thank you

Adsız dedi ki...

Merhaba Özlem hanım,sayfanızda gezinmek çok güzel,ellerinize sağlık.Sanırım ben de blogcu sayfamdan Blogspota geçeceğim.
www.yemekdefterim.blogcu.com

DATLIM dedi ki...

ellerine sağlık :)oooooof görüntüye bak

17 Haziran 2010 Perşembe

KAYISI PÜRELİ MİLFÖY DİLİMİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:05


Merhabalar...

Bu güzel minik dilimleri yemek gerçekten çok keyifli.  Hava sıcak insanın canı pek yemek yemek istemiyor ama ufak atıştırmalıklarla açlığı bastırmak bana daha  uygun geliyor sanki. Akşam için hangi tatlıyı yapayım diye düşünürken buzluktaki milföyler dikkatimi çekti. iki üç gündür yenmeyen kayısıları da görünce hemen bir kombine aklıma geliverdi ve bu manzara ortaya çıktı. Milföyler pişerken işe daldığım için azıcık fazla kızardılar ama idare edicez. Lezzet perfect olunca gerisinin pek önemi kalmıyor doğrusu...

Malzemeler:
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı un
6 adet milföy

Kayısı püresi:
Bolca yıkanmış kayısıların çekirdeklerini çıkarıp rondodan geçiriyoruz biraz pudra şekeri ile karıştırıp püremizi çiğ olarak hazırlamış oluyoruz.

Yapılışı:
Milföyleri ortadan üçgen gelecek şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizip hafif pişiriyoruz. Ben biraz fazla pişirdiğim için hafif yandılar. Siz dikkat edin yanmasın. Pişen milföyleri ılınmak üzere fırın teline dizin. Diğer tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Süt, yumurta sarısı, toz şeker, tereyağı ve unu çırpma teliyle iyice karıştırıp pişirmeye alıyoruz. Devamlı karıştırarak muhallebiyi yapıp ılınmaya bırakıyoruz. Ilıklaşan muhallebiyi milföyün arasına koyup, hazırlamış olduğumuz kayısı püresini de üzerine bir yemek kaşığı yardımıyla paylaştırıp diğer kapağıda üzerine koyduktan sonra pudra şekeriyle üzerini süslüyoruz. Bunu istediğiniz meyvadan yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

23 yorum on "KAYISI PÜRELİ MİLFÖY DİLİMİ"

YeMeK vAkTi on 17 Haziran 2010 06:48 dedi ki...

aman Allahım bu mübarek günde ne güzel bir görüntü bu :))ellerine sağlık kandilinizde mübarek olsun

GÜL on 17 Haziran 2010 07:32 dedi ki...

eline sağlık

çeşnici Handan on 17 Haziran 2010 07:50 dedi ki...

Ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler on 17 Haziran 2010 11:00 dedi ki...

Özlemcim ellerine sağlık milföylerle tatlılarda çok güzel oluyor. Sevgiler..

Fatma on 17 Haziran 2010 15:22 dedi ki...

ellerinize saglik enfes gorunuyor yapan elleriniz dert gormesin.


sevgilerimle Lonradan Fatma

oznurunelemekleri on 17 Haziran 2010 15:28 dedi ki...

hayatım ellerine sağlık cok lezzetli görünüyorr sevgilerimle

sarımutfak-hande on 18 Haziran 2010 01:05 dedi ki...

ne güzel değerlendirmişsin ellerine sağlık sevgiler komşucum

hdidem95 on 18 Haziran 2010 08:37 dedi ki...

özlemcim bende tarif göndermiştim eline geçmedimi aceba sayfada göremedimde sevgiler

hdidem95 on 18 Haziran 2010 13:15 dedi ki...

CANIM BEN TŞK EDERİM UĞRAŞTIRDIM SENİ SONRADAN ELİNE SAĞLIK SEVGİLER

sinem on 21 Haziran 2010 13:28 dedi ki...

canım,bir blog ödülün var siteme beklerim sevgilerle

yemekbiraşk on 22 Haziran 2010 04:32 dedi ki...

özlem hanım merhabalar, üzümlü çörek tarifimle etkinliğinize katıldım sanırım mail elinize ulaşmamış. iki ufak çocuğum olduğundan etkinliğe katılabilmek için gece 11 den sonra mutfağa girebilmiştim. yayınlamak isterseniz linki
http://yemekbirask.blogspot.com/2010/05/uzumlu-corek.html
hoşcakalın.

bir dilim bir tutam on 23 Haziran 2010 11:43 dedi ki...

yakalsik iki saatir etkinlik özetini okuyorum.Bir kac ilginc tarif aldim bile..Hatta ilginc bloglar kesfettim.ve hatta hatta uzun zamandir aradigim ve artik bu sehirde yanlizim dedgim bir zamanda etkinlik sayesinde yanliz olmadigimi anladim.Insalah yakinda tanisacagiz.

Ekim-kasim etkinlik sirasi bende
Bakalim ne gibi bir konu sececegim.Aslinda kafamda iki tane var ama söyle üzerinden biraz zaman gecsin bakalim.

yemekbiraşk on 24 Haziran 2010 03:17 dedi ki...

özlem hanım, teşekkürler. bol katılımlı güzel bir etkinlik olmuş
sevgiler...

mintinin dünyası on 25 Haziran 2010 02:14 dedi ki...

çok güzel görünüyor gerçekten.emeğine sağlık arkadaşım.kolay gelsin
http://mintininmutfagi.blogcu.com/

Hayatın Ta Kendisi Lokantası on 27 Haziran 2010 14:15 dedi ki...

e hoş bir görüntü..

ellerine sağlık :)

Cafe Pepela on 29 Haziran 2010 09:08 dedi ki...

Özlem'ciğim ellerine sağlık,çok tatlı görünüyor...
Milföy'e bayılıyorum lakin gel gör ki Libya'da bulunmuyor.Türkiye'de bulunduğukç alıp getiriyorum en fazla bir hafta dayanıyor bize ;)
Tatlısından-tuzlusuna hepsi çok lezzetli oluyor..
Evde hazırlamaya başladım ben de epey zaman alsa da,güzel oluyor..

Sevgilerimi gönderiyorum,kalbinden kocaman öpüyorum..

mintinin dünyası on 8 Temmuz 2010 04:44 dedi ki...

: ilahi esintilerin kalpleri okşadığı,bir anın bin asra bedel olduğu bu mübarek gecede dualarda buluşmak dileğiyle...kandiliniz mübarek olsun arkadaşım

Cafe Pepela on 8 Temmuz 2010 05:38 dedi ki...

Rabbim!
Canlıların hayatları Senin muhabbetinin parıltılarıdır.
Ebedi ihya eyle bizi.

Göğün ışıkları kuşların cıvıltıları Senin tarafından sevildiğimizin habercisidir.

Sevdiklerinden eyle bizi.

Ruhumuza tattırdığın şefkat ve muhabbetin en saf mutluluğumuzdur.

Vuslatını ebedi tesellimiz eyle.
En Sevgilinin(sav) bizim adımıza Sana yakarışı en büyük ümidimizdir,hatırına bizi de kulun kabul eyle...

Bu gecenini feyzi ve bereketini içimize çekmeyi,dualarda,yürek yüreğe buluşabilmey,ziyadesiyle istifade edebilmeyi nasip eyle..

Hayırlı kandiller canım..

umutluhayat on 16 Temmuz 2010 05:11 dedi ki...

blogunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim.ellerinize sağlık kayısılı milföy harika

fatosun mutfagından... on 6 Ağustos 2010 13:38 dedi ki...

ellerine sağlık özlemcim..çoklezzetli görünüyor..sevgiler..

ENTRA EN MI COCINA (ALIMONIA) on 1 Eylül 2010 02:37 dedi ki...

i like this... with the translador, no problem ans i like your blog.. thank you

Adsız dedi ki...

Merhaba Özlem hanım,sayfanızda gezinmek çok güzel,ellerinize sağlık.Sanırım ben de blogcu sayfamdan Blogspota geçeceğim.
www.yemekdefterim.blogcu.com

DATLIM on 9 Ekim 2010 23:33 dedi ki...

ellerine sağlık :)oooooof görüntüye bak