17 Haziran 2008 Salı

ÖZLEDİM SİZİ YAHU VE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Herkese Merhabalar...

Artık sık sık tarifler ekleyemiyor ve sizleri özlüyorum arkadaşlar. Hamilelikte 6 ayın içerisinde olduğum için artık elim ayağım çekilmeye başladı. İşte de yeterince bilgisayar başında olduğum için eve gelince sadece yatıp uyumak istiyorum. Aklım sitemde ama hal yok bende :( dolayısıyla sizlere de uğrayamıyorum. Kusura bakmayın. Kendime geldikçe mutlaka uğramaya çalışacağım. Sıcaklar artık iyice bastırdı bende nefes almakta artık güçlük çekmeye başladım. Her ne kadar çevremdeki kişiler fazla kilo almadın deseler de bunu sevgili doktoruma anlatamıyorum :( Özlem yemeeeeeeeee demekten başka bişey demiyor . Aslında haklı herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yaptırmak istediği için alınacak her kilonun bana zararı olacağını düşündüğünden böyle söylediğini biliyorum ama gelde bana ve oğluşuma bunu anlatın olmuyo be anacım olmuyoooo. Ne kadar hamur işi ve tatlı yememem gerektiğini bilsemde bi şekilde yiyorum bakalım ne olacak halimiz. Hayırlısı artık Allahtan. Sizlerin de dualarıyla miyadı dolduğunda inşallah kolay bi doğumla bu işi atlatırım diye düşünüyorum. Evetttt gelelim tatlımızın tarifine. Bir çoğumuz mutlaka biliyoruzdur ama ben yaptıktan sonra resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi cancağızlarım...

Malzemeler;
1 lt süt
100 gr margarin
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı ve tarçın

Yapılışı;

Süt, margarin, un, şeker ve damla sakızını tencereye koyup karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Pişirme işlemi un kokusu bitene kadar olmalı. Dilerseniz bu tarifi önce unu kavurarakta ve ardından diğer malzemeleri katarakta yapabilirsiniz. Ben genelde kavurmadan yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyor. Pişen tatlımızı hafif suyla nemlendirilmiş borcam kabına döküp soğumasını bekledikten sonra tarçınla süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2008 Salı

ÖZLEDİM SİZİ YAHU VE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:59 9 yorum

Herkese Merhabalar...

Artık sık sık tarifler ekleyemiyor ve sizleri özlüyorum arkadaşlar. Hamilelikte 6 ayın içerisinde olduğum için artık elim ayağım çekilmeye başladı. İşte de yeterince bilgisayar başında olduğum için eve gelince sadece yatıp uyumak istiyorum. Aklım sitemde ama hal yok bende :( dolayısıyla sizlere de uğrayamıyorum. Kusura bakmayın. Kendime geldikçe mutlaka uğramaya çalışacağım. Sıcaklar artık iyice bastırdı bende nefes almakta artık güçlük çekmeye başladım. Her ne kadar çevremdeki kişiler fazla kilo almadın deseler de bunu sevgili doktoruma anlatamıyorum :( Özlem yemeeeeeeeee demekten başka bişey demiyor . Aslında haklı herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yaptırmak istediği için alınacak her kilonun bana zararı olacağını düşündüğünden böyle söylediğini biliyorum ama gelde bana ve oğluşuma bunu anlatın olmuyo be anacım olmuyoooo. Ne kadar hamur işi ve tatlı yememem gerektiğini bilsemde bi şekilde yiyorum bakalım ne olacak halimiz. Hayırlısı artık Allahtan. Sizlerin de dualarıyla miyadı dolduğunda inşallah kolay bi doğumla bu işi atlatırım diye düşünüyorum. Evetttt gelelim tatlımızın tarifine. Bir çoğumuz mutlaka biliyoruzdur ama ben yaptıktan sonra resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi cancağızlarım...

Malzemeler;
1 lt süt
100 gr margarin
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı ve tarçın

Yapılışı;

Süt, margarin, un, şeker ve damla sakızını tencereye koyup karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Pişirme işlemi un kokusu bitene kadar olmalı. Dilerseniz bu tarifi önce unu kavurarakta ve ardından diğer malzemeleri katarakta yapabilirsiniz. Ben genelde kavurmadan yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyor. Pişen tatlımızı hafif suyla nemlendirilmiş borcam kabına döküp soğumasını bekledikten sonra tarçınla süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...