28 Aralık 2008 Pazar

ÇİKOLATA VE TARÇINLI DONUT



Aman Allahımmmmmmm o ne lezzet öyle yahu. Bayıldım. Dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok hatta daha da güzel diyebilirim.
Bu muhteşem lezzeti pelininmutfagi bloğunda görmüştüm. Harika bir tat. Çocuklarınızın vazgeçilmezleri arasına mutlaka gireceğine eminim. İşte reçetemiz.

Malzemeler;
3 su bardağı un (yumurtanın ve çay bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını biraz çoğaltabilirsiniz. Ben çoğalttım.)
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su

Yapılışı;
Yaş mayayı ılık su ile eritip şekerle birlikte tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak unlu bir tepsinin içinde yuvarlayıp biraz elimizle bastıralım. Bezeler iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim. Kabaran bezelerin ortalarını bir küçük kapak yardımıyla kesip kızgın olmayan yağın içinde kızartalım (ocağın altı kısığa yakın olsun.) Hamur çabuk yandığından başından ayrılmayın. Arkalı önlü kızarttığımız hamurumuzu peşete serili bir kabın içine alıp yağını aldıktan sonra isterseniz tarçın ve pudra şekerinde oluşan toza bulayıp servis yapabilir ya da hazır çikolata sosu dökerek te servise sunabilirsiniz. Ilık servis yapılması tercih edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Aralık 2008 Perşembe

REÇELLİ KURABİYE


Çay saatlerinde masalarınızı süsleyecek hem görünüm açısından şık hemde leziz mi leziz ağızda dağılan bir kurabiye çeşidi valla biz beğendik yapması yemesi de sizden :)
Malzemeler;
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için marmelat veya reçel
Yapılışı;
Toz şekerle yumurtayı rondoda krema kıvamına getirip tereyağını da ekledikten sonra kalan tüm hamur malzemelerini de karıştırıp orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Benim çiçek kalıbım vardı ikinci çiçeğin ortasınıda minik bir kapak yardımıyla kesip pencere oluşturdum iki çiçeği üst üste koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok az pembeleşinceye kadar pişirdim (hatta pembeleşmedi bile) Fırından çıkarıp soğuttuğumuz kurabiyelerin orta göbeklerine reçel veya marmelat koyup çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Arzuya bağlı olarak pudra şekeri de dökülebilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Aralık 2008 Pazartesi

ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA

Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kolay ve lezziz bir pasta çeşidi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız!!!


Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kako
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
kabartma tozu ve aldığı kadar un

Keki Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri İçin;
Krem şanti çikolata sosu

Yapılışı;
Şekeri yumurta ile iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini karıştıpı akışkan bir hamur elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Keki fırından çıkartıp beş dakika kadar dışarıda dinlendirelim. Diğer tarafta süt, nescafe, ve şekerden oluşan sosu kekin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi de kutu üzerinde yazan tarife göre hazırladıktan sonra tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosuyla süsleyelim. Bir çatal yardımıylada çikolata sosunu krem şantiye hafif bulaştıralım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ PDÇS YE# 31


Bu tarifimi sevgili çapankızı arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum...
Malzemeler;
1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme;
200 gr kıyma
2 adet soğan
karabiber, tuz
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı;
İki soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kısık ateşte karamelize olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişmesini sağlayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Diğer tarafta süt, yumurta, sıvıyağı iyice çırpalım. Yuvarlak yufkayı düz bir zemine serelim sosu fırça yardımıyla eşit miktarda yufkaya sürelim ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi verelim. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup muska şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

KAVRULMUŞ FINDIKLI UN HELVASI

Herkese merhabalar.
Artık tarif ekleme aralığım iyice uzadı. Bu durumdan oldukça muzdaribim. Hele ki sizleri ziyaret edememek daha da can sıkıcı bir durum ama miniğimden dolayı beni mazur görün. Yeğeninizi büyütüyorum kolay değil :) Biraz önce canım acayip un helvası istedi. Koştum mutfağa miniği hazır annem ayağında sallarken yapıpta yiyelim dedim. Eee sizlerle de paylaşmadan olmazdı. Hemen fotoğrafını çekip koydum bloğuma yapması da artık size düşüyor canlarım :)

Malzemeler;
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;
Yağı ve unu tencereye koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer tarafta şerbetimizde kayanaya dursun. Pembeleşen una vanilyayı da ekledikten sonra şerbeti katıyoruz hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz. Helva kendini topladıktan sonra fındıkları da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR VE KAYISILI İNCİRLİ CEZERYE

...HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...


Malzemeler;
200 gr kuru organik kayısı
100 gr kuru organik incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
süslemek için ise antep fıstığı, hindistan cevizi, renkli şeker

Yapılışı;
1 çay bardağı suyun içine şeker ve nescafeyi koyup yıkadığımız kayısı ve incirleride ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra rondo yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip yine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şekli verip bıçak yardımıyla kesip şekil veriyoruz. Kenarlarını antep fıstığı, hindistan cevizi ve şekere bulayıp misafirlerimize ikram ediyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

19 Kasım 2008 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

Herkese merhabalar....
Rüzgarla birlikte günler su gibi akıp gidiyor. Zamanın nasıl geçtiğini inanın bilmiyorum. O nedenle bloğumla da istediğim gibi ilgilenemiyorum. Bu aralar bizim paşanın uyku sorunu gündeme geldi. Gün içerisinde neredeyse hiç uyumuyor ve beni sürekli yanında istiyor. Allahtan gece uykusu fena değil o da en fazla dört saat filan. Anlayacağınız bu aralar zombi durumundayım. Şimdiler de uyku benim için bir hayal oldu... Neyse bu günlerde gelirrrrrr geçer de bir zaman olur hatırlamam bile. Ama minik paşamın her geçen gün büyüdüğüne şahit olmak bizi en çok mutlu eden şey. Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin varsın yaramaz olsunlar yeterki mutlu olsun çocuklarımız.......
Gelelim tarifimize. Bu tarifi blogcu olduğum sıralarda yayınlamıştım. O zamanlar resim çekme konusunda biraz acemi olduğum için tarifi son haliyle tekrar yayınlamak istiyorum. Sütlaçın emziren annelere süt yaptığını duydum ve hemen yaptım. Evde de minik güveçlerim vardı onda daha lezzetli oluyor. İşte tarifimiz.

Malzemeler;
1 kilo süt
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu (arzuya göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
yumurta sarısı

Yapılışı;
Öncelikle pirinçleri bir bardak suyun içinde haşlayıp bir kenara alalım. Derin bir tencere içerisinde sütü ve şekeri kaynatırken haşlanmış olan pirinçleri de ekleyip bir taşım kaynatalım. Sulandırılmış pirinçunu ve vanilyayı da ekledikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edelim. Pişen sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırdıktan sonra bir kase içinde yumurta sarısını çok az sütlaç la karıştırıp kaselerin üst kısmına yayıp üstten çok az karıştıralım. Fırının ızgara bölümünü açarak yaklaşık 10 dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 Kasım 2008 Perşembe

BEN GELDİM VE YALANCI MI YALANCI SU BÖREĞİ :)

Uzunnnnnnnnnnnnn bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikteyim bilgisayarımı hergün görüpte bebişle uğraşmaktan dolayı bir şey ekleyememek beni rahatsız ediyordu. Bu aralar oldukça yoğun günler geçiriyoruz Rüzgar paşayla birlikte. Birçok arkadaşımdan kırkı çıkınca daha rahatlarsın sık dişini telkinlerini almama rağmen bizim paşa kırkından sonra daha da beter oldu. Acaba ismini Rüzgar değilde Mülayim mi koysaydım diye düşünmüyo değilim :))))))))) ismi gibi maşallah dur durağı yok. Sürekli yemek yemek istiyor. Sütüm yetmediği için mama takviyesine hala devam ediyorum. Bebek iştahlı olunca başka alternatif kalmadı malesef :( Hele ki dün kabus gibi bir gündü. Annem, babam ve kardeşim zaten sürekli bizim için seferberler dünde öyle günlerden biriydi ama bizim oğlan bir saniye olsun gözünü kapatıp uyumadı ve sürekli kendini parçalarcasına ağladı. Gün içinde pek ciddiye almadık ama akşam olunca ve bu sıkıntı hala devam edince endişelenmeye başladık açıkçası. Gaz sancısı olabileceğini biliyorduk ama yinede dr'un ağzından duymak insanı daha da rahatır diye tuttuk gece yarısı acilin yolunu. Neyse düşündüğümüz gibi çıktı içimiz rahatladı. Şimdi ise yine annem uyutmaya çalışıyor. Gündüz uykularımız pek yok bu nedenle evle ilgilenmek hele ki mutfakla ilgilenmek hayal oldu bana...
Neyse ki sabah zaman bulup bi ara kaçtım mutfağa ne zamandır canımın istediği yalancı su böreğini yaptım. Bu tarifi de http://gulidem.blogcu.com/ da görmüştüm. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum. İşte tarifi...

Malzemeler;
Yarım paketten az fiyonk makarna
3 yumurta
2 su bardağı süt
200 gr beyaz peynir
Arzuya bağlı olarak maydonoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yufka

Yapılışı;
Yağlanmış fırın tepsisine öncelikle birinci yufkayı tepsinin dışına taşıracak şekilde serelim. Diğer tarafta makarnaları haşlayalım. Derin bir kapta iki yumurtayı, sütü, sıvıyağı ve peyniri iyice karıştıp haşlanmış makarnayı da içine ekliyoruz. Fırın tepsisine yaydığımız yufkanın üzerine sosun sulu kısmından döküyoruz üzerine ikinci yufkanın yarısını yayıp makarnalı olan harcın yarısını iyice yayıyoruz. Üzerine kalan yufkayı ve kalan harcı döküp tekrar yaydıktan sonra en üst kata da tekrar yufka seriyoruz. Akıyla birlikte çırpılmış olan yumurta ve bir miktar sıvıyağı da karıştırdıktan sonra böreğin üzerine sürdükten sonra 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz ve ılık servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Ekim 2008 Salı

DAMLA ÇİKOLATALI ZENCEFİLLİ KURABİYE VE BİZ ;)



Bebişin doğmasında 17. günü geride bıraktık. Bu dönem oldukça zor bir dönemmiş meğer :) Ben hamileliği ve doğumu gözümde büyütürken asıl iş bundan sonrası içinmişte benim haberim yokmuş. Uykusuz geceler, evin odalarında sürekli çınlayan bir bebek sesi ve bu duruma alışmak insanı oldukça yoruyormuş. Herşeye rağmen çok güzel bir duygu. Allah isteyen herkese versin inşallah. Kırkımız bir çıksın herşey daha da yoluna girecek umarım. Rüzgar yeni dünyasına ve bize, bizde ona gün geçtikçe daha da çok alışıyoruz. Zaten gün içerisinde sürekli memede olduğu için babasından ziyade benimle daha çok kanki durumunda :) Büyüdükçe sizlerle paylaşacağım resimlerini :) Bu arada resmini merak edenler için sema hastanesi den Rüzgar Emin Avcı olarak aratırsanız bebişin yenidoğan resmine ulaşabilir ve mesaj bırakabilirsiniz. Gelelim tarifimize...
Bu kurabiyeyi doğuma bir gün kala yapmıştım gerçi beş çeşit kurabiye yaptım o gün. Gelen gidene ikram edilsin diye. Bunu çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler;
125 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı zencefil

Yapılışı;
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekerini iyice rondoda krema halini alana dek karıştırıyoruz. Damla çikolata hariç tüm malzemeleri birbiriyle karıştırıyoruz. Hamurumuz biraz cıvık hamur olacak son olarakta damla çikolatayı ekleyip yemek kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine gelişi güzel parçalar alarak sırayla yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...





1 Ekim 2008 Çarşamba

BEN GELDİM VE İYİ BAYRAMLAR...


Canlarım herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Beni ve minik rüzgarı merak eden herkese de sonsuz teşekkür ederim. Hayırlısıyla doğmumu yaptım. Bebekte bende sağlıklıyız. Sadece rüzgarın biraz yenidoğan sarılık oranı yüksek ekstra bir gün daha bu oranı düşürmek için hastanede kalmak zorunda kaldık. Fototerapi denen bir işlemle düşürmeye çalıştılar. Hala gün aşırı hastaneye gidiyoruz. Bugün yine gittik oran bir düşüyor bir yükseliyor. İnşallah güzel sonuçlanır. Bunun dışında doğumum epidural sezeryan oldu biliyorsunuz. Oldukça rahat bir operasyon geçirdim. Ayıkken o anı yaşamak güzel bir duyguydu. Gerçi belden aşağısının uyuşması 20 dk kadar bir zaman aldığı için operasyonla birlikte bir süre zaman geçtiğinden dışarda bekleyen yakınlarımda biraz panik yapmışlar oysa ki ben içeride gayet neşeliydim :) Doğum bittikten sonra güle oynaya odama çıkarıldım tüm sevdiklerim yanımdaydı. Akşama kadar herşey mükemmeldi. Akşama doğru gaz sancısı bir bastırdı ki sormayın sabaha kadar inletti. Sağ bacağım tamamen açıldı ama sol bacak yaklaşık 12 saatte açıldığı için tam olarak yürüyüp gazın giderilmesini sağlayamadım. Ancak ertesi günün ortalarına doğru kendime geldim. Bayağı zor işmiş şu gaz işi. Sonuçta çok şükür kurtuldum. Bi de rüzgarım tam olarak düzelse daha da mutlu olacağım. Bu arada bebiş hiç doymak bilmiyor. Yenidoğan sarılığının vücuttan atılması içinde bol bol anne sütü içmesi gerektiğini biliyorum. Sanıyorum yeterli gelmiyor. Sürekli ağlayıp meme arayışında olduğu içinde mecburen aptamil 1 maması veriyorum. Tabiki günde en fazla 2 kez. Onun dışında yine anne sütü almasına özen gösteriyorum. Sanıyorum bebişin kırkı çıkana kadar sıkıntılı dönem devam edecek ondan sonra rayına oturacak herşey. İşteeeeeeeeeee beni merak eden can dostlarıma anlatacaklarım kısaca bunlardan ibaret. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere hoşçakalın...........

19 Eylül 2008 Cuma

YARIN DOĞUMA GİDİYORUM

Canlarım artık yolun sonuna hakikatten geldim. Yarın kısmet olursa sabah saatlerinde doğuma giriyorum. Beni merak eden tüm arkadaşlarıma kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Sizleri yüz yüze tanımamış olsamda yanımda olduğunuzu bilmek inanın beni rahatlatıyor. İnşallah herşey yolunda gider ve sorunsuz bir biçimde minik adamı kucağıma alırım. Hepinizi çok seviyorum. Hoşçakalın...

7 Eylül 2008 Pazar

ARTIK DOĞUM GELDİ ÇATTTIIII :)




Evet arkadaşlarrrrrrrrrrrr....
Yüzdüm yüzdümmmmmmmm artık sonuna geldiiiiiiiiimmmmmmmmmmm. Dün dr gittim ve 20 Eylül sabah saatlerinde minik oğluşumuzu Allahın izniyle kucağımıza alacağımızın haberini aldım. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Tercih olarak epidural sezeryanı tercih ettiğimden dolayı tarihi belirlemek aslında biraz da bize düştü. Umarım herşey yolunda gider bende oğluşumda sağlıklı sıhhatli bir biçimde kurtuluruz. Bu arada aranızda epidural sezeryan yapan varsa görüşlerini de almak istiyorum. Gerçi artık herşey plan program dahilinde ama yine de şimdilerde daha da merak ediyorum bu tür bir doğumun nasıl olduğunu. Bebek ile ilgili tüm eksikler hemen hemen tamamlandı. Hastane ve dr'um zaten başından beri belli olduğu için bu tür bir telaşım Allahtan yok. Artık gerisi ilk önce Allah sonrada doktorlarıma kalmış bir durum. Sizlerinde o güzel dileklerinize de çok ihtiyacım olacak. Bu arada sizlere pek uğrayamayacım. Bu durumdan dolayı beni mazur görün. Bebiş doğduktan sonra hastane linkini de buradan yayınlarım sizlerde görürsünüz minik Rüzgarı :)
Herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum !!!

4 Eylül 2008 Perşembe

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU


Ramazanda aranan lezzetlerden birisi de sanıyorum komposto. Eşim şeftali kompostosu diye ne zamandır sızlanıp duruyordu. Bende bu sabah kalkıp dolapta artık bozulmadan değerlendirmek istediğim şeftalileri bu hale getirdim. Tarifi portakal ağacında görmüştüm. Hamile olduğum için oruç malesef tutamadığımdan dolayı tadına bakma şansım oldu. Ben on puan verdim. Yapanlara ve yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Not: Bu arada soran arkadaşlar olacağını düşünüyorum hatta bir arkadaşım sormuş. Sirke tadı kompostoya geçmiyomu diye. Kesinlikle geçmiyo arkadaşlar zaten çok kısa bir süre bekletiyorsunuz tuzlu ve sirkeli suyun içinde yaklaşık 2-3 dk kadar.

Malzemeler;
5 adet şeftali
1,5 su bardağı toz şeker (isterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
2 lt su
3 adet karanfil (bunu ben ekledim.)
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı;
Kabuklarını soymuş olduğumuz şeftalileri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartıyoruz. Çekirdeklerin yer almış olduğu kırmızı yatağı dilerseniz tamamen temizleyebilirsiniz. Ben tamamını çıkartmadım görüntüsü böyle daha renkli oldu çünkü :) Daha sonra bir miktar suyun içinde şeftalileri tuz ve sirke ile çok az beklettim. (bunun sebebi; şeftalilerin pişerken dağılmasını önlemekmiş. Daha diri tutuyor gerçekten) Diğer tarafta su ve şekeri harlı ateşte 2-3 taşım kaynattıktan sonra karanfilleri de ekleyip bir taşım daha kaynamasını sağladım. Ardından sirkeli ve tuzlu suyun içinde 2-3 dk beklettiğim şeftalileri süzüp şekerli karışıma tek tek yavaş yavaş ekledim. Yine 4-5 dk kaynattıktan sonra altını kapattım ve şu an soğuyor. Bu sıcak günlerde iftarda iyi gider diye düşünüyorum.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

30 Ağustos 2008 Cumartesi

ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN VE PEYNİRLİ PİDE


Bu sabah uyku ile uyanıklık arasındaki bir anda gözümün önünden bu pidecikler uçuşuverdi. Kalkıp yapmakta hiç tereddüt etmedim. Hamileliğimin sonlarına doğru bu tür şeylere aş ereceğimi zannetmezdim. Allahtan sonlarına doğru canım istiyor. Şu ana kadar 14 kilo almışım. Doktoruma gittiğimde 3 haftada sadece 100 gr aldığımı gördük. Sıcaklardan bişey yemek istemiyorum. Meyve, su bol bol yoğurt ve ayran istiyor canım. Bakalım sonuna kadar kaç kiloyla bitireceğim hamileliğimi. Gelelim tarifimize sabah kahvaltısı için hazırlayabileceğiniz muhteşem bir pide. Hani pastanelerde mini pizzaların büyük halde olanları varya ondan işte. Canım peynirli istedi. Siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Malzemeler;
1 yemek kaşığı kurumaya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağından biraz daha az sıvıyağ
Ilık su ve aldığı kadar un

Üzeri İçin;
Peynir
Domates
Sivri biber
Yumurta sarısı

Yapılışı;
Öncelikle ılık suyun içinde mayayı eritelim. Şeker, tuz, sıvıyağ, yoğurt ve aldığı kadar unu ekleyip yumuşacık bir hamur elde edip 20 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Yağlanmış tepsiye mandalina büyülüğünde parçalar kopararak ortası havuz biçiminde şekil verdiğimiz bir daire oluşturalım. Ortasına peynir, domates ve sivri biberi koyarak yanlarına yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Ilık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Ağustos 2008 Pazartesi

BADEM TATLISI

Ramazan artık yaklaşıyor. Mutlaka sofralarda tatlı istenir. Gerçi bu ramazan biraz sıcaklara denk geldi ama yine de sofralarda çeşitlilik mutlaka aranacak. Bende sizlere tatlı için bir seçenek sunmak istedim. Bu tatlıyı çok severim. Yapımı da oldukça kolay. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Malzemeler;
2,5 su bardağı un
100 gr pudra şekeri
2 yumurta
1 yumurta sarısı da ayrıca üzerine sürülecek
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı toz badem
125 gr tereyağı
Bir tutam tuz

Şerbet;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşığı limon suyu

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki teryağını ve pudra şekerini elimizle karıştırarak krema haline getirelim. Sırasıyla hamur malzemelerinin hepsini birleştirelim. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yağlanmış tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizdikten sonra bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizelim. 180 derecelik fırında pişirdikten sonra. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti fırından çıkan tatlımızın üzerine döküp çekmesini bekledikten sonra afiyetle yiyelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Ağustos 2008 Cuma

BEBEK ŞEKERLERİMİZ...

Arkadaşlar merhabalar...Bebeğimizin doğmasına az bir vakit kaldığı için annemle birlikte harıl harıl hazırlıkları yapmaya devam ediyoruz. Daha doğrusu annem yapıyor bende halim oldukça yardımcı olmaya çalışıyorum. Şekerleri ve malzemeleri Eminönüdeki bebek şekeri malzemeleri satan shoplardan aldık. Aslında maliyet açısından çok fazla fark etmiyor ama sizlerde kendiniz birşeyler ortaya çıkarmak isterseniz buralardan yardım alabilirsiniz. Bu arada lohusa şerbetini de yine Sirkecideki Ali Muhiddin Hacı Bekir den aldım. Şerbeti kaynatırken içine ekstra olarak şeker ve karanfil koymanıza gerek yok. Muhteviyatında hepsi mevcut. Aranızda bu tür telaşları olanlar varsa belki yardımcı olurum diye yazmak istedim. Bu arada bebişle ilgili annemin yaptıklarını karmaguzellik adresine tıklayarak bakabilirsiniz. Sevgiler...

18 Ağustos 2008 Pazartesi

FACEBOOK VE KAHVELİ KARAMELLİ KEK


Arkadaşlar yanıyorummmmmmmmmmm çok sıcak nefes almak bu kadar mı zor gelir insana. Şıpır şıpır terlemek ne demek bu sene anladım. Sürekli suyun altında olmaktan yakında epidermis tabakam çıkacak ortaya :) Hamileliğim de gerçekten en zor aylar en sıcak aylara denk geldi. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Bu kek tarifini çok beğeniyorum. Kek ten ziyade pasta gibi hafif ıslak oluşu keki pasta havasına büründürüyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz hoş bir alternatif olarak düşündüm. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Bilmeyenleriniz de mutlaka aramızda vardır. Facebookta Yemekçi Blogspotçular isimli bir grup kurdum. Katılmak isteyenleri mutlaka bekliyorum. Bu genel bir grup adı. Blogcu olan arkadaşları da bekliyorum. Ayrıca bu gruba dahil olan arkadaşlarda linklerini vererek her gün eklediği tarifleri de buradan haberdar etmeleri mümkün. Böylece facebook üzerindende birbirimizin yeni tariflerinden haberdar olabiliriz. Gelelim güzeller güzeli kekimizeeeeeeeeee.........

Kek İçin;
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak az sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı nescafe
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerindeki Beyaz Sos İçin
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Karamel için;
2 çay bardağı şeker

Yapılışı;
Öncelikle şekeri yumurta ile iyice çırpıp krema haline getiriyoruz. Ardından tüm kek malzemelerini karıştırıp akışkan bir hale gelinceye kadar iyice çırpıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip ılınmak üzere bir yere alıyoruz. Diğer tarafta tencereye beyaz sos için olan tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak bir muhallebi hazırlıyoruz. Un kokusu gidene kadar pişirdikten sonra sos sıcakken ılınmış olan kekin üzerine bu sosu döküyoruz. Yine teflon tavaya iki bardak toz şekeri döküp tahta kaşıkla karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlıyoruz. Şekere sakın eliniz deymesin hemen yanarsınız benden söylemesi :))) Şeker iyice eriyip kahverengi bir renk alınca soslu kekin üzerine kaşık yardımıyla döküp donmasını bekliyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Ağustos 2008 Perşembe

KATMER POĞAÇA



Katmer poğaça tarifini sevgili Aybike de görüp hemen denedim. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Ben ben biraz değişikliklikler yaptım böyle de sonuç çok güzel oldu. Yapmak isteyenler hemen denesinler pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezleri arasına hemen alacaksınız...

Malzemeler;
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağından biraz daha az yoğurt
1 yumurtanın akı içine sarısı üzerine sürülecek
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Öncelikle ılık suda mayayı eritip yumurtanın sarısı hariç aldığı kadar un ile birlikte yumuşak bir hamur elde edip, hamur mayalanmadan sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Her parçanın arasını zeyinyağıyla yağlayıp üst üste diziyoruz en üstteki daire yağlanmamalı. Tek bir daire elimizde olmuş oluyor. 8 parçadan oluşan tek dairemizi oklava yardımıyla büyük bir yufka dairesi genişliğinde açıyoruz. Tıpkı sigara böreği sarar gibi içine peyniri koyarak sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızı 20 dk kadar mayalanmaya bıraktıktan sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Ağustos 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



Yaz sıcaklarında tüketebileceğimiz hafif lezzetlerden biri. Genelde patlıcanı kızartılmış biçimde yemeklerle bütünleştiririz fakat zeytinyağlı çeşidinde böyle bir uyguluma yok. Bu nedenle oldukça hafif oluyor. Bazen bir hafta boyunca sadece zeytinyağlı veya sadece sebze yemeği yapıyorum. Sebze yemeklerinin hiçbirine de et koymuyorum. Bir nevi detoks oluyor bizim için :))) zaman zaman vücudun meyve ve sebze ile dinlendirilmesi ve arındırılması gerektiğini düşünüyorum. Sizler de deneyin inanın çok rahatlayacaksınız. Bu arada tarife geçmeden önce facebookta kurmuş olduğum yemekçi blogspotçular grubuna eğer facebookta kayıtlı üyeyseniz sizlerde katılın. Blogspot ailesinin gücünü orada da gösterelim :)






Malzemeler;

3 büyük boy patlıcan

3 orta boy domates

5 diş sarımsak

1 adet soğan

3 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı tuz

maydonoz

Yarım çay bardağı halis zeytinyağı



Yapılışı;

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra yıkayıp tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz . Tencerenin içine soğanı, kabuklarını soyduğumuz domatesleri, ister minik minik doğradığınız veya bütün olarak koyduğunuz sarımsakları, patlıcanları, kesme şekeri ve tuzu güzelce harmanlayıp, zeytinyağını da üzerine gezdirdikten sonra hiç su koymadan pişmeye bırakıyoruz. Pişerken arada bir kontrol edelim eğer suyu az gelmişse bir miktar sıcak su ilavesi yapabiliriz. Yemeğimiz piştikten sonrada borcama alıp soğuduktan sonra üzerini maydonozla süsleyip soğuk servise sunalım.


Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 Ağustos 2008 Pazar

LİMONLU SERİN TATLI


Aslında bu tatlıyı yazlık lezzetler etkinliği için yapmayı düşünüyordum. Sıcaklardan ve ağırlaşmamdan ötürü bugün yarın derken baktım ki zamanını kaçırmışım. Bu tatlıyı yaparken tek sorun çok bulaşık çıkması :(( yapacağınız tüm karışımları ayrı kaplarda yapmanız gerekiyor ki kokuları önceden birbirine karışmasın. Sonuç muhteşem olduğundan aslında zahmetine fazlasıyla değiyor. Gerçekten tam yazlık bir lezzet. İçindeki limon aroması tam ferahlatıcı bir lezzet katıyor tatlımıza . Sıcaklarda dondurma eşliğinde yiyebileceğiniz muhteşem bir alternatif...

Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı süt
2 adet limonun suyu ve kabuğu
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Yapılışı;
Öncelikle margarini bir tencere içinde eritiyoruz. Erittikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyip hafif kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ve 4 çorba kaşığı buğday nişastasını güzelce çırpıyoruz. Yine ayrı bir kapta 2 adet limonun suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ve 15 çorba kaşığı şekeri iyice çırptıktan sonra kaynamakta olan margarinli suya öncelikle nişastalı sütlü karışımı ekleyip 1-2 dk karıştırarak pişiriyoruz. Ardından limonlu şekerli karışımı da ekleyip karışım ısındığında 3 adet yumurta sarısını çırparak ekledikten sonra sürekli karıştırarak bir muhallebi elde ediyoruz. Nişasta ve yumurtanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Dikdörtgen bir borcamı hafif ıslattıktan sonra bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi olmak üzere üst üste sıralıyoruz. En sonunda da antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Ağustos 2008 Salı

BAZLAMA



Bu tarifi çok beğeniyorum. Aranızda hamur işlerine düşkün olan varsa muhteşem bir alternif. Denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...


Malzemeler;

1 paket yaş maya (instant yani kuru maya da tercih edebilirsiniz)
arzu ettiğiniz kadar tuz
Arzu ettiğiniz miktarda su
ve aldığı kadar un

Yapılışı;
Önce ılık suyun içinde mayayı eritiyoruz tuz ve aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurun ele yapışması gerekiyor. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış zemine hamuru elimizle hafif yayıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağ koyup afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Temmuz 2008 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI EDİRNE KURABİYESİ

Merhaba Arkadaşlar...
Bayağıdır bloğumla ilgilenemiyorum. Artık hamileliğimde 7. ayın içerisinde olduğum için ve bir de üzerine sıcaklar eklendiği için elimi ayağımı pek kaldıramıyorum dersem yalan olmaz. Gün içerisinde işe gitmek ve ufak tefek ev işleriyle uğraşmaktan başka pek bişey yapamıyorum. Şu aralar hafta sonları en çok minik oğlum rüzgar için yaptığım alışverişler bana zevk veriyor. Umarım sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde kucağıma alırım. Ben ve minik rüzgar için bol bol dua edin canlarım :) ...

Bu tarifi sevgili serinmavi de görmüştüm. Ne zamandır böyle bi tarif arıyordum. Yaptıktan sonra artık bu kurabiye benim favori listemin başında yer aldı. Ben badem yerine içine ikinci yapışımda antep fıstığı koydum. Böyle de çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz antep fıstığı

Yapılışı;
2 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz. Kalan 1 su bardağı unu da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavurup kaptaki una ekliyoruz. Sırasıyla tereyağını, antep fıstığını, kabartma tozunu ve pudra şekerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine istediğimiz şekli vererek yerleştiriyoz. Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. Ben ilk yapışımda öyle yapmıştım bu sefer böyle denemek istedim. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz antep fıstığını harmanlamış olduğumuz bir tepsinin içinde teker teker kurabiyelerimizi bu karışıma buluyor ve kenara alıyoruz. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Temmuz 2008 Perşembe

ELMALI ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler;
3 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kuruüzüm
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3 elma ve üzeri için istediğiniz kadar ceviz.

Yapılışı;
Önce yumurta ve şekeri rondoda iyice karıştırıp ardından margarini ekliyoruz sonra sırasıyla yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Malzemeyi derin hafif una bulanmış kuru üzümleri ekledikten sonra aldığı kadar un ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz. Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kekin üzerine saplayıp üzerlerini bıçak yardımıyla çiziyoruz. Son olarakta dövülmüş cevizi üzerine serpip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Temmuz 2008 Salı

ANADOLU KÖMBESİ

Mmmmmmmmmmm yaptıktan sonra kokusu misler gibi evi sardı. Harika bir tat. Misafir sofralarızı renklendirecek muhteşem bir alternatif. Mutlaka denemelisiniz. Büyük yuvarlak borcam için işte malzemeler...

Malzemeler;
Yarım paket yaş maya (42 gr'lık minik paketin yarısı)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzeme;
150 gr kadar orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
tuz

Hamurun yan tarafları için;
1 yumurta
1 çay kaşığı yoğurt ve çöret otu

Yapılışı;
Öncelikle mayayı derin bir kaba alıyoruz. Ilık süt ve suyu ekleyip şekeri katıyoruz. Mayayı elimizle bu karışımın içinde eritiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğanları rondodan çok minik kıyıyoruz. Domatesleri ve maydonozu da ekleyip rondoyu bir kez daha çalıştıralım bütün malzeme çok ince kıyılmış olacak. Kıymayı da bu karışımla buluşturup tuzla tatlandırıyoruz. Yağlanmış borcama mayalanmış olan hamuru elimizle ortadan başlayarak yayıyoruz. Her tarafa eşit dağılmış olmalı. Tepsinin yüksek tarafına hamuru taşırıyoruz.Kıymalı harcı çiğden hamurun üzerine yayıp yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı kenarlarını sürüp çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısılıtmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Haziran 2008 Cuma

PASTAHANE POĞAÇASI ve PDÇSE 26

Bu poğaçayı mutlaka deneyin yumuşacık oluyor. Ufaklıklara peynir zeytin yediremeyen anneler için de güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum. Arasını açıp istediğiniz malzemeyi koyup çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bizler içinde neredeyse tek lokmalıklar süper yani :)))

Porselen çay saati etkinliğine davet eden sevgili arkadaşım kelebeklisaniyeler e çok teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum arkadaşıma...



Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tane yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Öncelikle unu derin bir kaba döküp sırasıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. İyice yoğurup özleştirdikten sonra 30-40 dk kadar dinlendirelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mandalina dan biraz daha ufak büyüklükte toplar yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Haziran 2008 Cuma

PATATESLİ DİLİM BÖREK


Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber


Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu


Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA



Hava sıcaklıkları aldı başını gidiyor. Şu an beni tek mutlu eden şey dondurma soğuk karpuz ve kavun diyebilirim. Ne zamandır dondurma tarifi arıyordum. Sonunda damak zevkime uygun bir dondurma tarifi buldum ve hemen yaptım. Mutlaka denemezini tavsiye ediyorum. Sevgili Zerrin in sayfasında görmüştüm bu tarifi. Ben biraz değişiklikler yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım kilo çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Çilekleri ve pudra şekerini rondo da minik parçalar haline gelene kadar karıştıralım. Yoğurt, süt, kremayı da mikserde yaklaşık 7-8 dk kadar çırpalım. Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp dolabın buzluk bölümüne kaldırıyoruz. Her bir saatte bir dondurmayı mikserde çırpayı ihmal etmeyin. Sabah yaptığınız dondurmayı akşam sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2008 Salı

ÖZLEDİM SİZİ YAHU VE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Herkese Merhabalar...

Artık sık sık tarifler ekleyemiyor ve sizleri özlüyorum arkadaşlar. Hamilelikte 6 ayın içerisinde olduğum için artık elim ayağım çekilmeye başladı. İşte de yeterince bilgisayar başında olduğum için eve gelince sadece yatıp uyumak istiyorum. Aklım sitemde ama hal yok bende :( dolayısıyla sizlere de uğrayamıyorum. Kusura bakmayın. Kendime geldikçe mutlaka uğramaya çalışacağım. Sıcaklar artık iyice bastırdı bende nefes almakta artık güçlük çekmeye başladım. Her ne kadar çevremdeki kişiler fazla kilo almadın deseler de bunu sevgili doktoruma anlatamıyorum :( Özlem yemeeeeeeeee demekten başka bişey demiyor . Aslında haklı herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yaptırmak istediği için alınacak her kilonun bana zararı olacağını düşündüğünden böyle söylediğini biliyorum ama gelde bana ve oğluşuma bunu anlatın olmuyo be anacım olmuyoooo. Ne kadar hamur işi ve tatlı yememem gerektiğini bilsemde bi şekilde yiyorum bakalım ne olacak halimiz. Hayırlısı artık Allahtan. Sizlerin de dualarıyla miyadı dolduğunda inşallah kolay bi doğumla bu işi atlatırım diye düşünüyorum. Evetttt gelelim tatlımızın tarifine. Bir çoğumuz mutlaka biliyoruzdur ama ben yaptıktan sonra resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi cancağızlarım...

Malzemeler;
1 lt süt
100 gr margarin
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı ve tarçın

Yapılışı;

Süt, margarin, un, şeker ve damla sakızını tencereye koyup karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Pişirme işlemi un kokusu bitene kadar olmalı. Dilerseniz bu tarifi önce unu kavurarakta ve ardından diğer malzemeleri katarakta yapabilirsiniz. Ben genelde kavurmadan yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyor. Pişen tatlımızı hafif suyla nemlendirilmiş borcam kabına döküp soğumasını bekledikten sonra tarçınla süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Haziran 2008 Pazartesi

CUP CAKE FESTİVALİ VE EV YAPIMI ŞEKER HAMURLU CUP CAKE

Merhaba arkadaşlar...
Yine güzel bir etkinlikle sayfama tarif eklemeye başlıyorum. hayatintatlari bloğunun sahibi sevgili Zerrin'in hazırlamış olduğu etkinlikte bende yerimi almak istedim. Güzel ve neşeli bir etkinlik olacağını tahmin ediyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum...
Tarifim ise evde hazırlanan şeker hamuruyla süslenen cup cake. Çocukların çok severek yiyeceğine eminim. Renk renk ve cıvıl cıvıl...

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı kakako
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
gıda boyası

Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtayı derin bir kapta iyice çırparken şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini ekledikten sonra aldığı kadar unu ilave edelim. Cup cake kalıplarımızın içine öncelikle kağıt kalıpları yerleştirip bir kaşık yardımıyla keki paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Piştikten sonra ılınması için fırın telinin üzerine alabilirsiniz. Diğer tarafta nişasta, pudra şekeri ve suyu teflon bir tencerede yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli başında beklememiz gerekiyor topak topak olmaması için. Piştikçe kıvamındaki koyulaşmayı göreceksiniz. Tamamen hamur haline gelene kadar altını kapatmayın. Hamur iyice toparlandıktan sonra altını kapatıp yine ılınmasını bekleyelim. Düz bir zemine biraz nişasta döküp nişastalı hamuru burada yoğurmaya başlayalım. Dilediğiniz renklerde gıda boyasıyla renklendirdikten sonra kekinizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Haziran 2008 Pazar

KATILAN HERKESE HEDİYEM OLSUN...

Bugün itibariyle KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu şenliğin bir çok arkadaşıma rehberlik edeceğini düşündüğüm için güzel bir arşiv oldu kanısındayım. Değişik sunum ve tariflerle karşılaştık. Umarım herkese biraz da olsa faydam dokunmuştur.

Katılan tüm arkadaşlarıma çekmiş olduğum bu çiçeğin fotoğrafını gönderiyorum. Hepiniz harikaydınız ellerinize, kollarınıza, emeğinize sağlık. Beni yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Sizleri seviyorum...

4 Haziran 2008 Çarşamba

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER!!!

Etkinliğimiz 14 Mayıs ta başladı bitiş tarihi ise 8 Haziran. 14 Mayıstan itibaren mail adresime tariflerinizi gönderebilirsiniz. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğiniz maillere isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mailatmanızı rica ediyorum. Atacağınız mailler sizin sayfalarınıza uğrayıp o güzel tarif ve resimlerinizi alıp burada yayınlamama sebep olacak. Etkinliğe herkes katılabilir. Katılımlarınızı bekliyor ve herkese kolaylıklar diliyorum :) Ayrıca bannerımı da sağ taraftaki sütundan alabilirsiniz. Kolay gelsin herkese...



Veeeeeee son olarak kendi tarifimle katılıyorum. Emeği geçen herkese kucak dolusu sevgiler. Herşey çok güzeldi. Harika tarifler öğrendim ve öğrendik hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar. Bundan sonrası için umarım sürekli güzel paylaşımlarda bulunmaya devam ederiz. Bende sosisli patatesle etkinlikte yer almak istiyorum. Tarifini hemen vereyim.

2 Adet haşlanmış patates
2 yumurta
Yarım demet dereotu
5-6 adet sosis
100 gr kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı;
Haşlanmış patatesleri çatal veya ezici yardımıyla ezelim. İçine tüm malzemeyi de karıptıpır kek kıvamına gelinceye kadar karıştırıp ısıya dayanıklı bir kaba döküp fırına verdikten sonra ılık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...



Yüzonaltıncı konuğum http://www.cafeikra.blogspot.com/ Almanya'dan etkinliğime katılıyor. Rengarenk kahvaltı salata tabakları için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzonbeşinci konuğum http://karadenizsofrasi.blogcu.com/ Balıkesir'den etkinliğime katılıyor. Kapak kesme böreği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzondördüncü konuğum http://lezzetduragi.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Harika kuru domatesli ekmek için kendisine çok teşekkür ederim ellerine sağlık tatlım.








Yüzonüçüncü konuğum http://venuslezzeti.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Ağızlara layık görüntüsüyle yufkalı yumurta ve süper görüntülü muzlu pankek için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yufkalı yumurtayı ilk sayfada görebilirsiniz. Muzlu pankek içinde http://venuslezzeti.blogspot.com/2008/01/muzlu-krep.html linke tıklamanız yeterli olacak. Ellerine sağlık tatlım.


Yüzonikinci konuğum http://blogcuabla.blogcu.com/ Denizli'den etkinliğime katılıyor. Nefis domatesli biberi için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.


Yüzonbirinci konuğum http://sihirlimutfak.blogcu.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Nefis görüntüye sahip olan etimek üzerinde kızarmış patlıcan için kendinisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık arkadaşım.





































Yüzonuncu konuğum http://semaver1.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Birbirinden güzel alternatifler sunmuş bizlere. Yumurtasız menemen, Maydonozlu peynir, Simit, Pratik pizza, Çilek reçeli, Muffin ve patatesli dilim börek için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.








Yüzdokuzuncu konuğum http://kizilciksurubu.blogspot.com/ İsviçre'den etkinliğime katılıyor. Muhteşem görüntüsüyle ağızların sularını akıtacak kadar güzel görünen bayat ekmek pizzası ve ıspanaklı sandviç ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzsekizinci konuğum http://soframdan.blogspot.com/ Samsun'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık çavdar unlu ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. ellerine sağlık canım.


Yüzyedinci konuğum http://evdekisanat.blogspot.com/ Kızkardeşinin hazırlamış olduğu pufidikler için kendisine çok teşekkür ederim. Hazırlayanın ellerine sağlık sizlere de afiyet olsun canım.















Yüzaltıncı konuğum http://www.defneyapragi.com%20sıcacık/Birbirinden güzel lezzetler hazırlamış. Cızlak, Mantar ve patates dolgulu omlet, Pekmezli ayva reçeli, Peynirli domates dolması ve bamya kızartması. Hepsi için ellerine sağlık hayatım. İlgili linkleri belirtiyorum arkadaşlar.
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=295
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=259
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=286
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=176
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=146



Yüzbeşinci konuğum http://tadinadoyamadim.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık papatya ev ekmeği ve katkısız lor peyniri için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzdördüncü konuğum http://ninomutfakta.blogspot.com/ Arnavutluk'tan etkinliğime katılıyor. Harika pembiş krepler için kendisne çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık nino'cum.


Yüzüçüncü konuğum http://www.dilektuttum.blogspot.com/ Çanakkale'den etkinliğime katılıyor. Sabah kahvaltısına yakışacağına emin olduğum Fransız tostu için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.


Yüzikincikonuğum http://olsadayesek.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Güzel kokusu nerdeyse burnuma kadar gelen sarımsaklı domates için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.

28 Aralık 2008 Pazar

ÇİKOLATA VE TARÇINLI DONUT

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:40 36 yorum


Aman Allahımmmmmmm o ne lezzet öyle yahu. Bayıldım. Dışarıda satılanlardan hiç bir farkı yok hatta daha da güzel diyebilirim.
Bu muhteşem lezzeti pelininmutfagi bloğunda görmüştüm. Harika bir tat. Çocuklarınızın vazgeçilmezleri arasına mutlaka gireceğine eminim. İşte reçetemiz.

Malzemeler;
3 su bardağı un (yumurtanın ve çay bardağınızın büyüklüğüne göre un miktarını biraz çoğaltabilirsiniz. Ben çoğalttım.)
Yarım paket yaş maya
2 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su

Yapılışı;
Yaş mayayı ılık su ile eritip şekerle birlikte tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırarak unlu bir tepsinin içinde yuvarlayıp biraz elimizle bastıralım. Bezeler iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim. Kabaran bezelerin ortalarını bir küçük kapak yardımıyla kesip kızgın olmayan yağın içinde kızartalım (ocağın altı kısığa yakın olsun.) Hamur çabuk yandığından başından ayrılmayın. Arkalı önlü kızarttığımız hamurumuzu peşete serili bir kabın içine alıp yağını aldıktan sonra isterseniz tarçın ve pudra şekerinde oluşan toza bulayıp servis yapabilir ya da hazır çikolata sosu dökerek te servise sunabilirsiniz. Ilık servis yapılması tercih edilir.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Aralık 2008 Perşembe

REÇELLİ KURABİYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:06 11 yorum

Çay saatlerinde masalarınızı süsleyecek hem görünüm açısından şık hemde leziz mi leziz ağızda dağılan bir kurabiye çeşidi valla biz beğendik yapması yemesi de sizden :)
Malzemeler;
150 gr tereyağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için marmelat veya reçel
Yapılışı;
Toz şekerle yumurtayı rondoda krema kıvamına getirip tereyağını da ekledikten sonra kalan tüm hamur malzemelerini de karıştırıp orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz. Benim çiçek kalıbım vardı ikinci çiçeğin ortasınıda minik bir kapak yardımıyla kesip pencere oluşturdum iki çiçeği üst üste koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok az pembeleşinceye kadar pişirdim (hatta pembeleşmedi bile) Fırından çıkarıp soğuttuğumuz kurabiyelerin orta göbeklerine reçel veya marmelat koyup çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz. Arzuya bağlı olarak pudra şekeri de dökülebilir.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Aralık 2008 Pazartesi

ADI AĞLAYAN AMA YERKEN GÜLDÜREN PASTA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:37 7 yorum
Misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz kolay ve lezziz bir pasta çeşidi mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız!!!


Malzemeler;
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kako
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
kabartma tozu ve aldığı kadar un

Keki Islatmak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe

Üzeri İçin;
Krem şanti çikolata sosu

Yapılışı;
Şekeri yumurta ile iyice çırptıktan sonra tüm kek malzemelerini karıştıpı akışkan bir hamur elde edelim. Önceden ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim. Keki fırından çıkartıp beş dakika kadar dışarıda dinlendirelim. Diğer tarafta süt, nescafe, ve şekerden oluşan sosu kekin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. Krem şantiyi de kutu üzerinde yazan tarife göre hazırladıktan sonra tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıp çikolata sosuyla süsleyelim. Bir çatal yardımıylada çikolata sosunu krem şantiye hafif bulaştıralım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Aralık 2008 Çarşamba

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ PDÇS YE# 31

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:48 18 yorum

Bu tarifimi sevgili çapankızı arkadaşıma gönderiyor kendisine başarılar diliyorum...
Malzemeler;
1 kilo yufka
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme;
200 gr kıyma
2 adet soğan
karabiber, tuz
Üzeri için;
yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı;
İki soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar sıvıyağ içinde kısık ateşte karamelize olana kadar kavurduktan sonra kıymayı ekleyip pişmesini sağlayıp tuz ve karabiberle tatlandıralım. Diğer tarafta süt, yumurta, sıvıyağı iyice çırpalım. Yuvarlak yufkayı düz bir zemine serelim sosu fırça yardımıyla eşit miktarda yufkaya sürelim ortadan ikiye katlayıp yarım ay biçimi verelim. Dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup muska şeklinde saralım. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

15 Aralık 2008 Pazartesi

KAVRULMUŞ FINDIKLI UN HELVASI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:07 10 yorum
Herkese merhabalar.
Artık tarif ekleme aralığım iyice uzadı. Bu durumdan oldukça muzdaribim. Hele ki sizleri ziyaret edememek daha da can sıkıcı bir durum ama miniğimden dolayı beni mazur görün. Yeğeninizi büyütüyorum kolay değil :) Biraz önce canım acayip un helvası istedi. Koştum mutfağa miniği hazır annem ayağında sallarken yapıpta yiyelim dedim. Eee sizlerle de paylaşmadan olmazdı. Hemen fotoğrafını çekip koydum bloğuma yapması da artık size düşüyor canlarım :)

Malzemeler;
2 su bardağı un
125 gr tereyağ
1 çay bardağı kavrulmuş dövülmüş fındık
1 çay kaşığı vanilya

Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yapılışı;
Yağı ve unu tencereye koyup kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım. Diğer tarafta şerbetimizde kayanaya dursun. Pembeleşen una vanilyayı da ekledikten sonra şerbeti katıyoruz hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz. Helva kendini topladıktan sonra fındıkları da ekleyip demlenmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Aralık 2008 Pazar

İYİ BAYRAMLAR VE KAYISILI İNCİRLİ CEZERYE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:47 15 yorum
...HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...


Malzemeler;
200 gr kuru organik kayısı
100 gr kuru organik incir
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
süslemek için ise antep fıstığı, hindistan cevizi, renkli şeker

Yapılışı;
1 çay bardağı suyun içine şeker ve nescafeyi koyup yıkadığımız kayısı ve incirleride ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra rondo yardımıyla püre haline getiriyoruz. Kalan tüm malzemeleri de ekleyip yine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri de ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra silindir şekli verip bıçak yardımıyla kesip şekil veriyoruz. Kenarlarını antep fıstığı, hindistan cevizi ve şekere bulayıp misafirlerimize ikram ediyoruz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

19 Kasım 2008 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 04:49 19 yorum
Herkese merhabalar....
Rüzgarla birlikte günler su gibi akıp gidiyor. Zamanın nasıl geçtiğini inanın bilmiyorum. O nedenle bloğumla da istediğim gibi ilgilenemiyorum. Bu aralar bizim paşanın uyku sorunu gündeme geldi. Gün içerisinde neredeyse hiç uyumuyor ve beni sürekli yanında istiyor. Allahtan gece uykusu fena değil o da en fazla dört saat filan. Anlayacağınız bu aralar zombi durumundayım. Şimdiler de uyku benim için bir hayal oldu... Neyse bu günlerde gelirrrrrr geçer de bir zaman olur hatırlamam bile. Ama minik paşamın her geçen gün büyüdüğüne şahit olmak bizi en çok mutlu eden şey. Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin varsın yaramaz olsunlar yeterki mutlu olsun çocuklarımız.......
Gelelim tarifimize. Bu tarifi blogcu olduğum sıralarda yayınlamıştım. O zamanlar resim çekme konusunda biraz acemi olduğum için tarifi son haliyle tekrar yayınlamak istiyorum. Sütlaçın emziren annelere süt yaptığını duydum ve hemen yaptım. Evde de minik güveçlerim vardı onda daha lezzetli oluyor. İşte tarifimiz.

Malzemeler;
1 kilo süt
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
3 yemek kaşığı pirinç unu (arzuya göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
yumurta sarısı

Yapılışı;
Öncelikle pirinçleri bir bardak suyun içinde haşlayıp bir kenara alalım. Derin bir tencere içerisinde sütü ve şekeri kaynatırken haşlanmış olan pirinçleri de ekleyip bir taşım kaynatalım. Sulandırılmış pirinçunu ve vanilyayı da ekledikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edelim. Pişen sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırdıktan sonra bir kase içinde yumurta sarısını çok az sütlaç la karıştırıp kaselerin üst kısmına yayıp üstten çok az karıştıralım. Fırının ızgara bölümünü açarak yaklaşık 10 dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

13 Kasım 2008 Perşembe

BEN GELDİM VE YALANCI MI YALANCI SU BÖREĞİ :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 03:36 9 yorum
Uzunnnnnnnnnnnnn bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikteyim bilgisayarımı hergün görüpte bebişle uğraşmaktan dolayı bir şey ekleyememek beni rahatsız ediyordu. Bu aralar oldukça yoğun günler geçiriyoruz Rüzgar paşayla birlikte. Birçok arkadaşımdan kırkı çıkınca daha rahatlarsın sık dişini telkinlerini almama rağmen bizim paşa kırkından sonra daha da beter oldu. Acaba ismini Rüzgar değilde Mülayim mi koysaydım diye düşünmüyo değilim :))))))))) ismi gibi maşallah dur durağı yok. Sürekli yemek yemek istiyor. Sütüm yetmediği için mama takviyesine hala devam ediyorum. Bebek iştahlı olunca başka alternatif kalmadı malesef :( Hele ki dün kabus gibi bir gündü. Annem, babam ve kardeşim zaten sürekli bizim için seferberler dünde öyle günlerden biriydi ama bizim oğlan bir saniye olsun gözünü kapatıp uyumadı ve sürekli kendini parçalarcasına ağladı. Gün içinde pek ciddiye almadık ama akşam olunca ve bu sıkıntı hala devam edince endişelenmeye başladık açıkçası. Gaz sancısı olabileceğini biliyorduk ama yinede dr'un ağzından duymak insanı daha da rahatır diye tuttuk gece yarısı acilin yolunu. Neyse düşündüğümüz gibi çıktı içimiz rahatladı. Şimdi ise yine annem uyutmaya çalışıyor. Gündüz uykularımız pek yok bu nedenle evle ilgilenmek hele ki mutfakla ilgilenmek hayal oldu bana...
Neyse ki sabah zaman bulup bi ara kaçtım mutfağa ne zamandır canımın istediği yalancı su böreğini yaptım. Bu tarifi de http://gulidem.blogcu.com/ da görmüştüm. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum. İşte tarifi...

Malzemeler;
Yarım paketten az fiyonk makarna
3 yumurta
2 su bardağı süt
200 gr beyaz peynir
Arzuya bağlı olarak maydonoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yufka

Yapılışı;
Yağlanmış fırın tepsisine öncelikle birinci yufkayı tepsinin dışına taşıracak şekilde serelim. Diğer tarafta makarnaları haşlayalım. Derin bir kapta iki yumurtayı, sütü, sıvıyağı ve peyniri iyice karıştıp haşlanmış makarnayı da içine ekliyoruz. Fırın tepsisine yaydığımız yufkanın üzerine sosun sulu kısmından döküyoruz üzerine ikinci yufkanın yarısını yayıp makarnalı olan harcın yarısını iyice yayıyoruz. Üzerine kalan yufkayı ve kalan harcı döküp tekrar yaydıktan sonra en üst kata da tekrar yufka seriyoruz. Akıyla birlikte çırpılmış olan yumurta ve bir miktar sıvıyağı da karıştırdıktan sonra böreğin üzerine sürdükten sonra 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz ve ılık servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

7 Ekim 2008 Salı

DAMLA ÇİKOLATALI ZENCEFİLLİ KURABİYE VE BİZ ;)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 07:07 15 yorum


Bebişin doğmasında 17. günü geride bıraktık. Bu dönem oldukça zor bir dönemmiş meğer :) Ben hamileliği ve doğumu gözümde büyütürken asıl iş bundan sonrası içinmişte benim haberim yokmuş. Uykusuz geceler, evin odalarında sürekli çınlayan bir bebek sesi ve bu duruma alışmak insanı oldukça yoruyormuş. Herşeye rağmen çok güzel bir duygu. Allah isteyen herkese versin inşallah. Kırkımız bir çıksın herşey daha da yoluna girecek umarım. Rüzgar yeni dünyasına ve bize, bizde ona gün geçtikçe daha da çok alışıyoruz. Zaten gün içerisinde sürekli memede olduğu için babasından ziyade benimle daha çok kanki durumunda :) Büyüdükçe sizlerle paylaşacağım resimlerini :) Bu arada resmini merak edenler için sema hastanesi den Rüzgar Emin Avcı olarak aratırsanız bebişin yenidoğan resmine ulaşabilir ve mesaj bırakabilirsiniz. Gelelim tarifimize...
Bu kurabiyeyi doğuma bir gün kala yapmıştım gerçi beş çeşit kurabiye yaptım o gün. Gelen gidene ikram edilsin diye. Bunu çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler;
125 gr margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
1 tatlı kaşığı zencefil

Yapılışı;
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekerini iyice rondoda krema halini alana dek karıştırıyoruz. Damla çikolata hariç tüm malzemeleri birbiriyle karıştırıyoruz. Hamurumuz biraz cıvık hamur olacak son olarakta damla çikolatayı ekleyip yemek kaşığı yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine gelişi güzel parçalar alarak sırayla yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...





1 Ekim 2008 Çarşamba

BEN GELDİM VE İYİ BAYRAMLAR...

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 10:23 18 yorum

Canlarım herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Beni ve minik rüzgarı merak eden herkese de sonsuz teşekkür ederim. Hayırlısıyla doğmumu yaptım. Bebekte bende sağlıklıyız. Sadece rüzgarın biraz yenidoğan sarılık oranı yüksek ekstra bir gün daha bu oranı düşürmek için hastanede kalmak zorunda kaldık. Fototerapi denen bir işlemle düşürmeye çalıştılar. Hala gün aşırı hastaneye gidiyoruz. Bugün yine gittik oran bir düşüyor bir yükseliyor. İnşallah güzel sonuçlanır. Bunun dışında doğumum epidural sezeryan oldu biliyorsunuz. Oldukça rahat bir operasyon geçirdim. Ayıkken o anı yaşamak güzel bir duyguydu. Gerçi belden aşağısının uyuşması 20 dk kadar bir zaman aldığı için operasyonla birlikte bir süre zaman geçtiğinden dışarda bekleyen yakınlarımda biraz panik yapmışlar oysa ki ben içeride gayet neşeliydim :) Doğum bittikten sonra güle oynaya odama çıkarıldım tüm sevdiklerim yanımdaydı. Akşama kadar herşey mükemmeldi. Akşama doğru gaz sancısı bir bastırdı ki sormayın sabaha kadar inletti. Sağ bacağım tamamen açıldı ama sol bacak yaklaşık 12 saatte açıldığı için tam olarak yürüyüp gazın giderilmesini sağlayamadım. Ancak ertesi günün ortalarına doğru kendime geldim. Bayağı zor işmiş şu gaz işi. Sonuçta çok şükür kurtuldum. Bi de rüzgarım tam olarak düzelse daha da mutlu olacağım. Bu arada bebiş hiç doymak bilmiyor. Yenidoğan sarılığının vücuttan atılması içinde bol bol anne sütü içmesi gerektiğini biliyorum. Sanıyorum yeterli gelmiyor. Sürekli ağlayıp meme arayışında olduğu içinde mecburen aptamil 1 maması veriyorum. Tabiki günde en fazla 2 kez. Onun dışında yine anne sütü almasına özen gösteriyorum. Sanıyorum bebişin kırkı çıkana kadar sıkıntılı dönem devam edecek ondan sonra rayına oturacak herşey. İşteeeeeeeeeee beni merak eden can dostlarıma anlatacaklarım kısaca bunlardan ibaret. En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere hoşçakalın...........

19 Eylül 2008 Cuma

YARIN DOĞUMA GİDİYORUM

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:06 47 yorum
Canlarım artık yolun sonuna hakikatten geldim. Yarın kısmet olursa sabah saatlerinde doğuma giriyorum. Beni merak eden tüm arkadaşlarıma kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Sizleri yüz yüze tanımamış olsamda yanımda olduğunuzu bilmek inanın beni rahatlatıyor. İnşallah herşey yolunda gider ve sorunsuz bir biçimde minik adamı kucağıma alırım. Hepinizi çok seviyorum. Hoşçakalın...

7 Eylül 2008 Pazar

ARTIK DOĞUM GELDİ ÇATTTIIII :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:14 44 yorum



Evet arkadaşlarrrrrrrrrrrr....
Yüzdüm yüzdümmmmmmmm artık sonuna geldiiiiiiiiimmmmmmmmmmm. Dün dr gittim ve 20 Eylül sabah saatlerinde minik oğluşumuzu Allahın izniyle kucağımıza alacağımızın haberini aldım. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Tercih olarak epidural sezeryanı tercih ettiğimden dolayı tarihi belirlemek aslında biraz da bize düştü. Umarım herşey yolunda gider bende oğluşumda sağlıklı sıhhatli bir biçimde kurtuluruz. Bu arada aranızda epidural sezeryan yapan varsa görüşlerini de almak istiyorum. Gerçi artık herşey plan program dahilinde ama yine de şimdilerde daha da merak ediyorum bu tür bir doğumun nasıl olduğunu. Bebek ile ilgili tüm eksikler hemen hemen tamamlandı. Hastane ve dr'um zaten başından beri belli olduğu için bu tür bir telaşım Allahtan yok. Artık gerisi ilk önce Allah sonrada doktorlarıma kalmış bir durum. Sizlerinde o güzel dileklerinize de çok ihtiyacım olacak. Bu arada sizlere pek uğrayamayacım. Bu durumdan dolayı beni mazur görün. Bebiş doğduktan sonra hastane linkini de buradan yayınlarım sizlerde görürsünüz minik Rüzgarı :)
Herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum !!!

4 Eylül 2008 Perşembe

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:59 19 yorum

Ramazanda aranan lezzetlerden birisi de sanıyorum komposto. Eşim şeftali kompostosu diye ne zamandır sızlanıp duruyordu. Bende bu sabah kalkıp dolapta artık bozulmadan değerlendirmek istediğim şeftalileri bu hale getirdim. Tarifi portakal ağacında görmüştüm. Hamile olduğum için oruç malesef tutamadığımdan dolayı tadına bakma şansım oldu. Ben on puan verdim. Yapanlara ve yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Not: Bu arada soran arkadaşlar olacağını düşünüyorum hatta bir arkadaşım sormuş. Sirke tadı kompostoya geçmiyomu diye. Kesinlikle geçmiyo arkadaşlar zaten çok kısa bir süre bekletiyorsunuz tuzlu ve sirkeli suyun içinde yaklaşık 2-3 dk kadar.

Malzemeler;
5 adet şeftali
1,5 su bardağı toz şeker (isterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
2 lt su
3 adet karanfil (bunu ben ekledim.)
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı;
Kabuklarını soymuş olduğumuz şeftalileri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartıyoruz. Çekirdeklerin yer almış olduğu kırmızı yatağı dilerseniz tamamen temizleyebilirsiniz. Ben tamamını çıkartmadım görüntüsü böyle daha renkli oldu çünkü :) Daha sonra bir miktar suyun içinde şeftalileri tuz ve sirke ile çok az beklettim. (bunun sebebi; şeftalilerin pişerken dağılmasını önlemekmiş. Daha diri tutuyor gerçekten) Diğer tarafta su ve şekeri harlı ateşte 2-3 taşım kaynattıktan sonra karanfilleri de ekleyip bir taşım daha kaynamasını sağladım. Ardından sirkeli ve tuzlu suyun içinde 2-3 dk beklettiğim şeftalileri süzüp şekerli karışıma tek tek yavaş yavaş ekledim. Yine 4-5 dk kaynattıktan sonra altını kapattım ve şu an soğuyor. Bu sıcak günlerde iftarda iyi gider diye düşünüyorum.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:03 15 yorum
Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

30 Ağustos 2008 Cumartesi

ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN VE PEYNİRLİ PİDE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:43 15 yorum

Bu sabah uyku ile uyanıklık arasındaki bir anda gözümün önünden bu pidecikler uçuşuverdi. Kalkıp yapmakta hiç tereddüt etmedim. Hamileliğimin sonlarına doğru bu tür şeylere aş ereceğimi zannetmezdim. Allahtan sonlarına doğru canım istiyor. Şu ana kadar 14 kilo almışım. Doktoruma gittiğimde 3 haftada sadece 100 gr aldığımı gördük. Sıcaklardan bişey yemek istemiyorum. Meyve, su bol bol yoğurt ve ayran istiyor canım. Bakalım sonuna kadar kaç kiloyla bitireceğim hamileliğimi. Gelelim tarifimize sabah kahvaltısı için hazırlayabileceğiniz muhteşem bir pide. Hani pastanelerde mini pizzaların büyük halde olanları varya ondan işte. Canım peynirli istedi. Siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Malzemeler;
1 yemek kaşığı kurumaya
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağından biraz daha az sıvıyağ
Ilık su ve aldığı kadar un

Üzeri İçin;
Peynir
Domates
Sivri biber
Yumurta sarısı

Yapılışı;
Öncelikle ılık suyun içinde mayayı eritelim. Şeker, tuz, sıvıyağ, yoğurt ve aldığı kadar unu ekleyip yumuşacık bir hamur elde edip 20 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Yağlanmış tepsiye mandalina büyülüğünde parçalar kopararak ortası havuz biçiminde şekil verdiğimiz bir daire oluşturalım. Ortasına peynir, domates ve sivri biberi koyarak yanlarına yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Ilık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

25 Ağustos 2008 Pazartesi

BADEM TATLISI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:21 15 yorum
Ramazan artık yaklaşıyor. Mutlaka sofralarda tatlı istenir. Gerçi bu ramazan biraz sıcaklara denk geldi ama yine de sofralarda çeşitlilik mutlaka aranacak. Bende sizlere tatlı için bir seçenek sunmak istedim. Bu tatlıyı çok severim. Yapımı da oldukça kolay. Yapanlara kolay gelsin yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Malzemeler;
2,5 su bardağı un
100 gr pudra şekeri
2 yumurta
1 yumurta sarısı da ayrıca üzerine sürülecek
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı toz badem
125 gr tereyağı
Bir tutam tuz

Şerbet;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşığı limon suyu

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki teryağını ve pudra şekerini elimizle karıştırarak krema haline getirelim. Sırasıyla hamur malzemelerinin hepsini birleştirelim. Yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yağlanmış tepsiye yuvarlak şekiller vererek dizdikten sonra bir yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizelim. 180 derecelik fırında pişirdikten sonra. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğumuz şerbeti fırından çıkan tatlımızın üzerine döküp çekmesini bekledikten sonra afiyetle yiyelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

22 Ağustos 2008 Cuma

BEBEK ŞEKERLERİMİZ...

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:27 3 yorum
Arkadaşlar merhabalar...Bebeğimizin doğmasına az bir vakit kaldığı için annemle birlikte harıl harıl hazırlıkları yapmaya devam ediyoruz. Daha doğrusu annem yapıyor bende halim oldukça yardımcı olmaya çalışıyorum. Şekerleri ve malzemeleri Eminönüdeki bebek şekeri malzemeleri satan shoplardan aldık. Aslında maliyet açısından çok fazla fark etmiyor ama sizlerde kendiniz birşeyler ortaya çıkarmak isterseniz buralardan yardım alabilirsiniz. Bu arada lohusa şerbetini de yine Sirkecideki Ali Muhiddin Hacı Bekir den aldım. Şerbeti kaynatırken içine ekstra olarak şeker ve karanfil koymanıza gerek yok. Muhteviyatında hepsi mevcut. Aranızda bu tür telaşları olanlar varsa belki yardımcı olurum diye yazmak istedim. Bu arada bebişle ilgili annemin yaptıklarını karmaguzellik adresine tıklayarak bakabilirsiniz. Sevgiler...

18 Ağustos 2008 Pazartesi

FACEBOOK VE KAHVELİ KARAMELLİ KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:37 17 yorum

Arkadaşlar yanıyorummmmmmmmmmm çok sıcak nefes almak bu kadar mı zor gelir insana. Şıpır şıpır terlemek ne demek bu sene anladım. Sürekli suyun altında olmaktan yakında epidermis tabakam çıkacak ortaya :) Hamileliğim de gerçekten en zor aylar en sıcak aylara denk geldi. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Bu kek tarifini çok beğeniyorum. Kek ten ziyade pasta gibi hafif ıslak oluşu keki pasta havasına büründürüyor. Misafirlerinize sunabileceğiniz hoş bir alternatif olarak düşündüm. Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum. Bilmeyenleriniz de mutlaka aramızda vardır. Facebookta Yemekçi Blogspotçular isimli bir grup kurdum. Katılmak isteyenleri mutlaka bekliyorum. Bu genel bir grup adı. Blogcu olan arkadaşları da bekliyorum. Ayrıca bu gruba dahil olan arkadaşlarda linklerini vererek her gün eklediği tarifleri de buradan haberdar etmeleri mümkün. Böylece facebook üzerindende birbirimizin yeni tariflerinden haberdar olabiliriz. Gelelim güzeller güzeli kekimizeeeeeeeeee.........

Kek İçin;
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak az sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı nescafe
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerindeki Beyaz Sos İçin
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Karamel için;
2 çay bardağı şeker

Yapılışı;
Öncelikle şekeri yumurta ile iyice çırpıp krema haline getiriyoruz. Ardından tüm kek malzemelerini karıştırıp akışkan bir hale gelinceye kadar iyice çırpıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip ılınmak üzere bir yere alıyoruz. Diğer tarafta tencereye beyaz sos için olan tüm malzemeleri koyup sürekli karıştırarak bir muhallebi hazırlıyoruz. Un kokusu gidene kadar pişirdikten sonra sos sıcakken ılınmış olan kekin üzerine bu sosu döküyoruz. Yine teflon tavaya iki bardak toz şekeri döküp tahta kaşıkla karıştırarak şekerin karamelize olmasını sağlıyoruz. Şekere sakın eliniz deymesin hemen yanarsınız benden söylemesi :))) Şeker iyice eriyip kahverengi bir renk alınca soslu kekin üzerine kaşık yardımıyla döküp donmasını bekliyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

14 Ağustos 2008 Perşembe

KATMER POĞAÇA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 06:51 10 yorum


Katmer poğaça tarifini sevgili Aybike de görüp hemen denedim. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim. Ben ben biraz değişikliklikler yaptım böyle de sonuç çok güzel oldu. Yapmak isteyenler hemen denesinler pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezleri arasına hemen alacaksınız...

Malzemeler;
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağından biraz daha az yoğurt
1 yumurtanın akı içine sarısı üzerine sürülecek
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

Yapılışı;
Öncelikle ılık suda mayayı eritip yumurtanın sarısı hariç aldığı kadar un ile birlikte yumuşak bir hamur elde edip, hamur mayalanmadan sekiz eşit parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Her parçanın arasını zeyinyağıyla yağlayıp üst üste diziyoruz en üstteki daire yağlanmamalı. Tek bir daire elimizde olmuş oluyor. 8 parçadan oluşan tek dairemizi oklava yardımıyla büyük bir yufka dairesi genişliğinde açıyoruz. Tıpkı sigara böreği sarar gibi içine peyniri koyarak sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz poğaçalarımızı 20 dk kadar mayalanmaya bıraktıktan sonra yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

11 Ağustos 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:33 12 yorum


Yaz sıcaklarında tüketebileceğimiz hafif lezzetlerden biri. Genelde patlıcanı kızartılmış biçimde yemeklerle bütünleştiririz fakat zeytinyağlı çeşidinde böyle bir uyguluma yok. Bu nedenle oldukça hafif oluyor. Bazen bir hafta boyunca sadece zeytinyağlı veya sadece sebze yemeği yapıyorum. Sebze yemeklerinin hiçbirine de et koymuyorum. Bir nevi detoks oluyor bizim için :))) zaman zaman vücudun meyve ve sebze ile dinlendirilmesi ve arındırılması gerektiğini düşünüyorum. Sizler de deneyin inanın çok rahatlayacaksınız. Bu arada tarife geçmeden önce facebookta kurmuş olduğum yemekçi blogspotçular grubuna eğer facebookta kayıtlı üyeyseniz sizlerde katılın. Blogspot ailesinin gücünü orada da gösterelim :)






Malzemeler;

3 büyük boy patlıcan

3 orta boy domates

5 diş sarımsak

1 adet soğan

3 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı tuz

maydonoz

Yarım çay bardağı halis zeytinyağı



Yapılışı;

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğradıktan sonra yıkayıp tuzlu suda 10 dk kadar bekletiyoruz . Tencerenin içine soğanı, kabuklarını soyduğumuz domatesleri, ister minik minik doğradığınız veya bütün olarak koyduğunuz sarımsakları, patlıcanları, kesme şekeri ve tuzu güzelce harmanlayıp, zeytinyağını da üzerine gezdirdikten sonra hiç su koymadan pişmeye bırakıyoruz. Pişerken arada bir kontrol edelim eğer suyu az gelmişse bir miktar sıcak su ilavesi yapabiliriz. Yemeğimiz piştikten sonrada borcama alıp soğuduktan sonra üzerini maydonozla süsleyip soğuk servise sunalım.


Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 Ağustos 2008 Pazar

LİMONLU SERİN TATLI

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 01:14 11 yorum

Aslında bu tatlıyı yazlık lezzetler etkinliği için yapmayı düşünüyordum. Sıcaklardan ve ağırlaşmamdan ötürü bugün yarın derken baktım ki zamanını kaçırmışım. Bu tatlıyı yaparken tek sorun çok bulaşık çıkması :(( yapacağınız tüm karışımları ayrı kaplarda yapmanız gerekiyor ki kokuları önceden birbirine karışmasın. Sonuç muhteşem olduğundan aslında zahmetine fazlasıyla değiyor. Gerçekten tam yazlık bir lezzet. İçindeki limon aroması tam ferahlatıcı bir lezzet katıyor tatlımıza . Sıcaklarda dondurma eşliğinde yiyebileceğiniz muhteşem bir alternatif...

Malzemeler;
1 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı süt
2 adet limonun suyu ve kabuğu
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Yapılışı;
Öncelikle margarini bir tencere içinde eritiyoruz. Erittikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyip hafif kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ve 4 çorba kaşığı buğday nişastasını güzelce çırpıyoruz. Yine ayrı bir kapta 2 adet limonun suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ve 15 çorba kaşığı şekeri iyice çırptıktan sonra kaynamakta olan margarinli suya öncelikle nişastalı sütlü karışımı ekleyip 1-2 dk karıştırarak pişiriyoruz. Ardından limonlu şekerli karışımı da ekleyip karışım ısındığında 3 adet yumurta sarısını çırparak ekledikten sonra sürekli karıştırarak bir muhallebi elde ediyoruz. Nişasta ve yumurtanın kokusu çıkana kadar pişirelim. Dikdörtgen bir borcamı hafif ıslattıktan sonra bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi olmak üzere üst üste sıralıyoruz. En sonunda da antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

5 Ağustos 2008 Salı

BAZLAMA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 02:24 16 yorum


Bu tarifi çok beğeniyorum. Aranızda hamur işlerine düşkün olan varsa muhteşem bir alternif. Denemenizi tavsiye ederim arkadaşlar...


Malzemeler;

1 paket yaş maya (instant yani kuru maya da tercih edebilirsiniz)
arzu ettiğiniz kadar tuz
Arzu ettiğiniz miktarda su
ve aldığı kadar un

Yapılışı;
Önce ılık suyun içinde mayayı eritiyoruz tuz ve aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Hamurun ele yapışması gerekiyor. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak unlanmış zemine hamuru elimizle hafif yayıp yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağ koyup afiyetle yiyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

16 Temmuz 2008 Çarşamba

ANTEP FISTIKLI EDİRNE KURABİYESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 00:47 36 yorum
Merhaba Arkadaşlar...
Bayağıdır bloğumla ilgilenemiyorum. Artık hamileliğimde 7. ayın içerisinde olduğum için ve bir de üzerine sıcaklar eklendiği için elimi ayağımı pek kaldıramıyorum dersem yalan olmaz. Gün içerisinde işe gitmek ve ufak tefek ev işleriyle uğraşmaktan başka pek bişey yapamıyorum. Şu aralar hafta sonları en çok minik oğlum rüzgar için yaptığım alışverişler bana zevk veriyor. Umarım sağlıklı ve sıhhatli bir biçimde kucağıma alırım. Ben ve minik rüzgar için bol bol dua edin canlarım :) ...

Bu tarifi sevgili serinmavi de görmüştüm. Ne zamandır böyle bi tarif arıyordum. Yaptıktan sonra artık bu kurabiye benim favori listemin başında yer aldı. Ben badem yerine içine ikinci yapışımda antep fıstığı koydum. Böyle de çok güzel oldu. Kendisine paylaşımından dolayı teşekkür ederim.

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Üzeri için;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz antep fıstığı

Yapılışı;
2 su bardağı unu derin bir kaba koyuyoruz. Kalan 1 su bardağı unu da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavurup kaptaki una ekliyoruz. Sırasıyla tereyağını, antep fıstığını, kabartma tozunu ve pudra şekerini de ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine istediğimiz şekli vererek yerleştiriyoz. Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. Ben ilk yapışımda öyle yapmıştım bu sefer böyle denemek istedim. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz antep fıstığını harmanlamış olduğumuz bir tepsinin içinde teker teker kurabiyelerimizi bu karışıma buluyor ve kenara alıyoruz. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

3 Temmuz 2008 Perşembe

ELMALI ÜZÜMLÜ KEK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:27 21 yorum
Malzemeler;
3 yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı kuruüzüm
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3 elma ve üzeri için istediğiniz kadar ceviz.

Yapılışı;
Önce yumurta ve şekeri rondoda iyice karıştırıp ardından margarini ekliyoruz sonra sırasıyla yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Malzemeyi derin hafif una bulanmış kuru üzümleri ekledikten sonra aldığı kadar un ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba döküyoruz. Elmaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz. Ortasındaki çekirdekleri çıkarıp kekin üzerine saplayıp üzerlerini bıçak yardımıyla çiziyoruz. Son olarakta dövülmüş cevizi üzerine serpip önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirip servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

1 Temmuz 2008 Salı

ANADOLU KÖMBESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:49 12 yorum
Mmmmmmmmmmm yaptıktan sonra kokusu misler gibi evi sardı. Harika bir tat. Misafir sofralarızı renklendirecek muhteşem bir alternatif. Mutlaka denemelisiniz. Büyük yuvarlak borcam için işte malzemeler...

Malzemeler;
Yarım paket yaş maya (42 gr'lık minik paketin yarısı)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağından az sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzeme;
150 gr kadar orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım demet maydonoz
tuz

Hamurun yan tarafları için;
1 yumurta
1 çay kaşığı yoğurt ve çöret otu

Yapılışı;
Öncelikle mayayı derin bir kaba alıyoruz. Ilık süt ve suyu ekleyip şekeri katıyoruz. Mayayı elimizle bu karışımın içinde eritiyoruz. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da katıp yumuşak bir hamur elde edip hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Diğer tarafta soğanları rondodan çok minik kıyıyoruz. Domatesleri ve maydonozu da ekleyip rondoyu bir kez daha çalıştıralım bütün malzeme çok ince kıyılmış olacak. Kıymayı da bu karışımla buluşturup tuzla tatlandırıyoruz. Yağlanmış borcama mayalanmış olan hamuru elimizle ortadan başlayarak yayıyoruz. Her tarafa eşit dağılmış olmalı. Tepsinin yüksek tarafına hamuru taşırıyoruz.Kıymalı harcı çiğden hamurun üzerine yayıp yumurta ve yoğurttan oluşan karışımı kenarlarını sürüp çörek otuyla süsledikten sonra önceden ısılıtmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

27 Haziran 2008 Cuma

PASTAHANE POĞAÇASI ve PDÇSE 26

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:38 9 yorum
Bu poğaçayı mutlaka deneyin yumuşacık oluyor. Ufaklıklara peynir zeytin yediremeyen anneler için de güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum. Arasını açıp istediğiniz malzemeyi koyup çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bizler içinde neredeyse tek lokmalıklar süper yani :)))

Porselen çay saati etkinliğine davet eden sevgili arkadaşım kelebeklisaniyeler e çok teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum arkadaşıma...



Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tane yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Öncelikle unu derin bir kaba döküp sırasıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. İyice yoğurup özleştirdikten sonra 30-40 dk kadar dinlendirelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mandalina dan biraz daha ufak büyüklükte toplar yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Haziran 2008 Cuma

PATATESLİ DİLİM BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:54 23 yorum

Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber


Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu


Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 03:52 8 yorum


Hava sıcaklıkları aldı başını gidiyor. Şu an beni tek mutlu eden şey dondurma soğuk karpuz ve kavun diyebilirim. Ne zamandır dondurma tarifi arıyordum. Sonunda damak zevkime uygun bir dondurma tarifi buldum ve hemen yaptım. Mutlaka denemezini tavsiye ediyorum. Sevgili Zerrin in sayfasında görmüştüm bu tarifi. Ben biraz değişiklikler yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım kilo çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Çilekleri ve pudra şekerini rondo da minik parçalar haline gelene kadar karıştıralım. Yoğurt, süt, kremayı da mikserde yaklaşık 7-8 dk kadar çırpalım. Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp dolabın buzluk bölümüne kaldırıyoruz. Her bir saatte bir dondurmayı mikserde çırpayı ihmal etmeyin. Sabah yaptığınız dondurmayı akşam sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2008 Salı

ÖZLEDİM SİZİ YAHU VE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:59 9 yorum

Herkese Merhabalar...

Artık sık sık tarifler ekleyemiyor ve sizleri özlüyorum arkadaşlar. Hamilelikte 6 ayın içerisinde olduğum için artık elim ayağım çekilmeye başladı. İşte de yeterince bilgisayar başında olduğum için eve gelince sadece yatıp uyumak istiyorum. Aklım sitemde ama hal yok bende :( dolayısıyla sizlere de uğrayamıyorum. Kusura bakmayın. Kendime geldikçe mutlaka uğramaya çalışacağım. Sıcaklar artık iyice bastırdı bende nefes almakta artık güçlük çekmeye başladım. Her ne kadar çevremdeki kişiler fazla kilo almadın deseler de bunu sevgili doktoruma anlatamıyorum :( Özlem yemeeeeeeeee demekten başka bişey demiyor . Aslında haklı herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yaptırmak istediği için alınacak her kilonun bana zararı olacağını düşündüğünden böyle söylediğini biliyorum ama gelde bana ve oğluşuma bunu anlatın olmuyo be anacım olmuyoooo. Ne kadar hamur işi ve tatlı yememem gerektiğini bilsemde bi şekilde yiyorum bakalım ne olacak halimiz. Hayırlısı artık Allahtan. Sizlerin de dualarıyla miyadı dolduğunda inşallah kolay bi doğumla bu işi atlatırım diye düşünüyorum. Evetttt gelelim tatlımızın tarifine. Bir çoğumuz mutlaka biliyoruzdur ama ben yaptıktan sonra resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi cancağızlarım...

Malzemeler;
1 lt süt
100 gr margarin
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı ve tarçın

Yapılışı;

Süt, margarin, un, şeker ve damla sakızını tencereye koyup karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Pişirme işlemi un kokusu bitene kadar olmalı. Dilerseniz bu tarifi önce unu kavurarakta ve ardından diğer malzemeleri katarakta yapabilirsiniz. Ben genelde kavurmadan yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyor. Pişen tatlımızı hafif suyla nemlendirilmiş borcam kabına döküp soğumasını bekledikten sonra tarçınla süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Haziran 2008 Pazartesi

CUP CAKE FESTİVALİ VE EV YAPIMI ŞEKER HAMURLU CUP CAKE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:03 21 yorum
Merhaba arkadaşlar...
Yine güzel bir etkinlikle sayfama tarif eklemeye başlıyorum. hayatintatlari bloğunun sahibi sevgili Zerrin'in hazırlamış olduğu etkinlikte bende yerimi almak istedim. Güzel ve neşeli bir etkinlik olacağını tahmin ediyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum...
Tarifim ise evde hazırlanan şeker hamuruyla süslenen cup cake. Çocukların çok severek yiyeceğine eminim. Renk renk ve cıvıl cıvıl...

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı kakako
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
gıda boyası

Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtayı derin bir kapta iyice çırparken şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini ekledikten sonra aldığı kadar unu ilave edelim. Cup cake kalıplarımızın içine öncelikle kağıt kalıpları yerleştirip bir kaşık yardımıyla keki paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Piştikten sonra ılınması için fırın telinin üzerine alabilirsiniz. Diğer tarafta nişasta, pudra şekeri ve suyu teflon bir tencerede yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli başında beklememiz gerekiyor topak topak olmaması için. Piştikçe kıvamındaki koyulaşmayı göreceksiniz. Tamamen hamur haline gelene kadar altını kapatmayın. Hamur iyice toparlandıktan sonra altını kapatıp yine ılınmasını bekleyelim. Düz bir zemine biraz nişasta döküp nişastalı hamuru burada yoğurmaya başlayalım. Dilediğiniz renklerde gıda boyasıyla renklendirdikten sonra kekinizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Haziran 2008 Pazar

KATILAN HERKESE HEDİYEM OLSUN...

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 20:42 5 yorum
Bugün itibariyle KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu şenliğin bir çok arkadaşıma rehberlik edeceğini düşündüğüm için güzel bir arşiv oldu kanısındayım. Değişik sunum ve tariflerle karşılaştık. Umarım herkese biraz da olsa faydam dokunmuştur.

Katılan tüm arkadaşlarıma çekmiş olduğum bu çiçeğin fotoğrafını gönderiyorum. Hepiniz harikaydınız ellerinize, kollarınıza, emeğinize sağlık. Beni yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Sizleri seviyorum...

4 Haziran 2008 Çarşamba

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER!!!

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 17:47 9 yorum
Etkinliğimiz 14 Mayıs ta başladı bitiş tarihi ise 8 Haziran. 14 Mayıstan itibaren mail adresime tariflerinizi gönderebilirsiniz. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğiniz maillere isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mailatmanızı rica ediyorum. Atacağınız mailler sizin sayfalarınıza uğrayıp o güzel tarif ve resimlerinizi alıp burada yayınlamama sebep olacak. Etkinliğe herkes katılabilir. Katılımlarınızı bekliyor ve herkese kolaylıklar diliyorum :) Ayrıca bannerımı da sağ taraftaki sütundan alabilirsiniz. Kolay gelsin herkese...



Veeeeeee son olarak kendi tarifimle katılıyorum. Emeği geçen herkese kucak dolusu sevgiler. Herşey çok güzeldi. Harika tarifler öğrendim ve öğrendik hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar. Bundan sonrası için umarım sürekli güzel paylaşımlarda bulunmaya devam ederiz. Bende sosisli patatesle etkinlikte yer almak istiyorum. Tarifini hemen vereyim.

2 Adet haşlanmış patates
2 yumurta
Yarım demet dereotu
5-6 adet sosis
100 gr kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı;
Haşlanmış patatesleri çatal veya ezici yardımıyla ezelim. İçine tüm malzemeyi de karıptıpır kek kıvamına gelinceye kadar karıştırıp ısıya dayanıklı bir kaba döküp fırına verdikten sonra ılık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...



Yüzonaltıncı konuğum http://www.cafeikra.blogspot.com/ Almanya'dan etkinliğime katılıyor. Rengarenk kahvaltı salata tabakları için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzonbeşinci konuğum http://karadenizsofrasi.blogcu.com/ Balıkesir'den etkinliğime katılıyor. Kapak kesme böreği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzondördüncü konuğum http://lezzetduragi.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Harika kuru domatesli ekmek için kendisine çok teşekkür ederim ellerine sağlık tatlım.








Yüzonüçüncü konuğum http://venuslezzeti.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Ağızlara layık görüntüsüyle yufkalı yumurta ve süper görüntülü muzlu pankek için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yufkalı yumurtayı ilk sayfada görebilirsiniz. Muzlu pankek içinde http://venuslezzeti.blogspot.com/2008/01/muzlu-krep.html linke tıklamanız yeterli olacak. Ellerine sağlık tatlım.


Yüzonikinci konuğum http://blogcuabla.blogcu.com/ Denizli'den etkinliğime katılıyor. Nefis domatesli biberi için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.


Yüzonbirinci konuğum http://sihirlimutfak.blogcu.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Nefis görüntüye sahip olan etimek üzerinde kızarmış patlıcan için kendinisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık arkadaşım.





































Yüzonuncu konuğum http://semaver1.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Birbirinden güzel alternatifler sunmuş bizlere. Yumurtasız menemen, Maydonozlu peynir, Simit, Pratik pizza, Çilek reçeli, Muffin ve patatesli dilim börek için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.








Yüzdokuzuncu konuğum http://kizilciksurubu.blogspot.com/ İsviçre'den etkinliğime katılıyor. Muhteşem görüntüsüyle ağızların sularını akıtacak kadar güzel görünen bayat ekmek pizzası ve ıspanaklı sandviç ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzsekizinci konuğum http://soframdan.blogspot.com/ Samsun'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık çavdar unlu ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. ellerine sağlık canım.


Yüzyedinci konuğum http://evdekisanat.blogspot.com/ Kızkardeşinin hazırlamış olduğu pufidikler için kendisine çok teşekkür ederim. Hazırlayanın ellerine sağlık sizlere de afiyet olsun canım.















Yüzaltıncı konuğum http://www.defneyapragi.com%20sıcacık/Birbirinden güzel lezzetler hazırlamış. Cızlak, Mantar ve patates dolgulu omlet, Pekmezli ayva reçeli, Peynirli domates dolması ve bamya kızartması. Hepsi için ellerine sağlık hayatım. İlgili linkleri belirtiyorum arkadaşlar.
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=295
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=259
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=286
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=176
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=146



Yüzbeşinci konuğum http://tadinadoyamadim.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık papatya ev ekmeği ve katkısız lor peyniri için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzdördüncü konuğum http://ninomutfakta.blogspot.com/ Arnavutluk'tan etkinliğime katılıyor. Harika pembiş krepler için kendisne çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık nino'cum.


Yüzüçüncü konuğum http://www.dilektuttum.blogspot.com/ Çanakkale'den etkinliğime katılıyor. Sabah kahvaltısına yakışacağına emin olduğum Fransız tostu için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.


Yüzikincikonuğum http://olsadayesek.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Güzel kokusu nerdeyse burnuma kadar gelen sarımsaklı domates için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.