19 Eylül 2008 Cuma

YARIN DOĞUMA GİDİYORUM

Canlarım artık yolun sonuna hakikatten geldim. Yarın kısmet olursa sabah saatlerinde doğuma giriyorum. Beni merak eden tüm arkadaşlarıma kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Sizleri yüz yüze tanımamış olsamda yanımda olduğunuzu bilmek inanın beni rahatlatıyor. İnşallah herşey yolunda gider ve sorunsuz bir biçimde minik adamı kucağıma alırım. Hepinizi çok seviyorum. Hoşçakalın...

7 Eylül 2008 Pazar

ARTIK DOĞUM GELDİ ÇATTTIIII :)




Evet arkadaşlarrrrrrrrrrrr....
Yüzdüm yüzdümmmmmmmm artık sonuna geldiiiiiiiiimmmmmmmmmmm. Dün dr gittim ve 20 Eylül sabah saatlerinde minik oğluşumuzu Allahın izniyle kucağımıza alacağımızın haberini aldım. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Tercih olarak epidural sezeryanı tercih ettiğimden dolayı tarihi belirlemek aslında biraz da bize düştü. Umarım herşey yolunda gider bende oğluşumda sağlıklı sıhhatli bir biçimde kurtuluruz. Bu arada aranızda epidural sezeryan yapan varsa görüşlerini de almak istiyorum. Gerçi artık herşey plan program dahilinde ama yine de şimdilerde daha da merak ediyorum bu tür bir doğumun nasıl olduğunu. Bebek ile ilgili tüm eksikler hemen hemen tamamlandı. Hastane ve dr'um zaten başından beri belli olduğu için bu tür bir telaşım Allahtan yok. Artık gerisi ilk önce Allah sonrada doktorlarıma kalmış bir durum. Sizlerinde o güzel dileklerinize de çok ihtiyacım olacak. Bu arada sizlere pek uğrayamayacım. Bu durumdan dolayı beni mazur görün. Bebiş doğduktan sonra hastane linkini de buradan yayınlarım sizlerde görürsünüz minik Rüzgarı :)
Herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum !!!

4 Eylül 2008 Perşembe

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU


Ramazanda aranan lezzetlerden birisi de sanıyorum komposto. Eşim şeftali kompostosu diye ne zamandır sızlanıp duruyordu. Bende bu sabah kalkıp dolapta artık bozulmadan değerlendirmek istediğim şeftalileri bu hale getirdim. Tarifi portakal ağacında görmüştüm. Hamile olduğum için oruç malesef tutamadığımdan dolayı tadına bakma şansım oldu. Ben on puan verdim. Yapanlara ve yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Not: Bu arada soran arkadaşlar olacağını düşünüyorum hatta bir arkadaşım sormuş. Sirke tadı kompostoya geçmiyomu diye. Kesinlikle geçmiyo arkadaşlar zaten çok kısa bir süre bekletiyorsunuz tuzlu ve sirkeli suyun içinde yaklaşık 2-3 dk kadar.

Malzemeler;
5 adet şeftali
1,5 su bardağı toz şeker (isterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
2 lt su
3 adet karanfil (bunu ben ekledim.)
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı;
Kabuklarını soymuş olduğumuz şeftalileri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartıyoruz. Çekirdeklerin yer almış olduğu kırmızı yatağı dilerseniz tamamen temizleyebilirsiniz. Ben tamamını çıkartmadım görüntüsü böyle daha renkli oldu çünkü :) Daha sonra bir miktar suyun içinde şeftalileri tuz ve sirke ile çok az beklettim. (bunun sebebi; şeftalilerin pişerken dağılmasını önlemekmiş. Daha diri tutuyor gerçekten) Diğer tarafta su ve şekeri harlı ateşte 2-3 taşım kaynattıktan sonra karanfilleri de ekleyip bir taşım daha kaynamasını sağladım. Ardından sirkeli ve tuzlu suyun içinde 2-3 dk beklettiğim şeftalileri süzüp şekerli karışıma tek tek yavaş yavaş ekledim. Yine 4-5 dk kaynattıktan sonra altını kapattım ve şu an soğuyor. Bu sıcak günlerde iftarda iyi gider diye düşünüyorum.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

19 Eylül 2008 Cuma

YARIN DOĞUMA GİDİYORUM

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 05:06 47 yorum
Canlarım artık yolun sonuna hakikatten geldim. Yarın kısmet olursa sabah saatlerinde doğuma giriyorum. Beni merak eden tüm arkadaşlarıma kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Sizleri yüz yüze tanımamış olsamda yanımda olduğunuzu bilmek inanın beni rahatlatıyor. İnşallah herşey yolunda gider ve sorunsuz bir biçimde minik adamı kucağıma alırım. Hepinizi çok seviyorum. Hoşçakalın...

7 Eylül 2008 Pazar

ARTIK DOĞUM GELDİ ÇATTTIIII :)

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 14:14 44 yorum



Evet arkadaşlarrrrrrrrrrrr....
Yüzdüm yüzdümmmmmmmm artık sonuna geldiiiiiiiiimmmmmmmmmmm. Dün dr gittim ve 20 Eylül sabah saatlerinde minik oğluşumuzu Allahın izniyle kucağımıza alacağımızın haberini aldım. Bu güzel haberi sizlerle paylaşmak istedim. Tercih olarak epidural sezeryanı tercih ettiğimden dolayı tarihi belirlemek aslında biraz da bize düştü. Umarım herşey yolunda gider bende oğluşumda sağlıklı sıhhatli bir biçimde kurtuluruz. Bu arada aranızda epidural sezeryan yapan varsa görüşlerini de almak istiyorum. Gerçi artık herşey plan program dahilinde ama yine de şimdilerde daha da merak ediyorum bu tür bir doğumun nasıl olduğunu. Bebek ile ilgili tüm eksikler hemen hemen tamamlandı. Hastane ve dr'um zaten başından beri belli olduğu için bu tür bir telaşım Allahtan yok. Artık gerisi ilk önce Allah sonrada doktorlarıma kalmış bir durum. Sizlerinde o güzel dileklerinize de çok ihtiyacım olacak. Bu arada sizlere pek uğrayamayacım. Bu durumdan dolayı beni mazur görün. Bebiş doğduktan sonra hastane linkini de buradan yayınlarım sizlerde görürsünüz minik Rüzgarı :)
Herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum !!!

4 Eylül 2008 Perşembe

ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 23:59 19 yorum

Ramazanda aranan lezzetlerden birisi de sanıyorum komposto. Eşim şeftali kompostosu diye ne zamandır sızlanıp duruyordu. Bende bu sabah kalkıp dolapta artık bozulmadan değerlendirmek istediğim şeftalileri bu hale getirdim. Tarifi portakal ağacında görmüştüm. Hamile olduğum için oruç malesef tutamadığımdan dolayı tadına bakma şansım oldu. Ben on puan verdim. Yapanlara ve yiyenlere Afiyet Bal Şeker Olsun...

Not: Bu arada soran arkadaşlar olacağını düşünüyorum hatta bir arkadaşım sormuş. Sirke tadı kompostoya geçmiyomu diye. Kesinlikle geçmiyo arkadaşlar zaten çok kısa bir süre bekletiyorsunuz tuzlu ve sirkeli suyun içinde yaklaşık 2-3 dk kadar.

Malzemeler;
5 adet şeftali
1,5 su bardağı toz şeker (isterseniz şeker miktarını azaltabilirsiniz.)
2 lt su
3 adet karanfil (bunu ben ekledim.)
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sirke

Yapılışı;
Kabuklarını soymuş olduğumuz şeftalileri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartıyoruz. Çekirdeklerin yer almış olduğu kırmızı yatağı dilerseniz tamamen temizleyebilirsiniz. Ben tamamını çıkartmadım görüntüsü böyle daha renkli oldu çünkü :) Daha sonra bir miktar suyun içinde şeftalileri tuz ve sirke ile çok az beklettim. (bunun sebebi; şeftalilerin pişerken dağılmasını önlemekmiş. Daha diri tutuyor gerçekten) Diğer tarafta su ve şekeri harlı ateşte 2-3 taşım kaynattıktan sonra karanfilleri de ekleyip bir taşım daha kaynamasını sağladım. Ardından sirkeli ve tuzlu suyun içinde 2-3 dk beklettiğim şeftalileri süzüp şekerli karışıma tek tek yavaş yavaş ekledim. Yine 4-5 dk kaynattıktan sonra altını kapattım ve şu an soğuyor. Bu sıcak günlerde iftarda iyi gider diye düşünüyorum.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

2 Eylül 2008 Salı

REVANİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 13:03 15 yorum
Malzemeler;
3 yumurta
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
1,5 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 türk kahvesi fincanı yoğurt
4 türk kahvesi fincanı irmik
2 türk kahvesi fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 limon rendesi

Şerbet;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı;
Öncelikle yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar iyice mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini karıştırıp akışkan bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış olan tepsiye hamuru döküp 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Kek olurken bir taraftan şerbeti daha önce hazırlamanız gerekiyor. Şerbet malzemelerini derin bir tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Fırından çıkan revaniyi dilimlere ayırıp üzerine soğuk olarak şerbetin yarısını döküyoruz. Şerbeti çektikten bir on dakika sonra kalan şerbeti de döküp çekmesini bekledikten sonra soğuk servise sunuyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben antep fıstığı tercih ettim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...