27 Haziran 2008 Cuma

PASTAHANE POĞAÇASI ve PDÇSE 26

Bu poğaçayı mutlaka deneyin yumuşacık oluyor. Ufaklıklara peynir zeytin yediremeyen anneler için de güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum. Arasını açıp istediğiniz malzemeyi koyup çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bizler içinde neredeyse tek lokmalıklar süper yani :)))

Porselen çay saati etkinliğine davet eden sevgili arkadaşım kelebeklisaniyeler e çok teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum arkadaşıma...



Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tane yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Öncelikle unu derin bir kaba döküp sırasıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. İyice yoğurup özleştirdikten sonra 30-40 dk kadar dinlendirelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mandalina dan biraz daha ufak büyüklükte toplar yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Haziran 2008 Cuma

PATATESLİ DİLİM BÖREK


Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber


Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu


Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA



Hava sıcaklıkları aldı başını gidiyor. Şu an beni tek mutlu eden şey dondurma soğuk karpuz ve kavun diyebilirim. Ne zamandır dondurma tarifi arıyordum. Sonunda damak zevkime uygun bir dondurma tarifi buldum ve hemen yaptım. Mutlaka denemezini tavsiye ediyorum. Sevgili Zerrin in sayfasında görmüştüm bu tarifi. Ben biraz değişiklikler yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım kilo çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Çilekleri ve pudra şekerini rondo da minik parçalar haline gelene kadar karıştıralım. Yoğurt, süt, kremayı da mikserde yaklaşık 7-8 dk kadar çırpalım. Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp dolabın buzluk bölümüne kaldırıyoruz. Her bir saatte bir dondurmayı mikserde çırpayı ihmal etmeyin. Sabah yaptığınız dondurmayı akşam sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2008 Salı

ÖZLEDİM SİZİ YAHU VE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Herkese Merhabalar...

Artık sık sık tarifler ekleyemiyor ve sizleri özlüyorum arkadaşlar. Hamilelikte 6 ayın içerisinde olduğum için artık elim ayağım çekilmeye başladı. İşte de yeterince bilgisayar başında olduğum için eve gelince sadece yatıp uyumak istiyorum. Aklım sitemde ama hal yok bende :( dolayısıyla sizlere de uğrayamıyorum. Kusura bakmayın. Kendime geldikçe mutlaka uğramaya çalışacağım. Sıcaklar artık iyice bastırdı bende nefes almakta artık güçlük çekmeye başladım. Her ne kadar çevremdeki kişiler fazla kilo almadın deseler de bunu sevgili doktoruma anlatamıyorum :( Özlem yemeeeeeeeee demekten başka bişey demiyor . Aslında haklı herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yaptırmak istediği için alınacak her kilonun bana zararı olacağını düşündüğünden böyle söylediğini biliyorum ama gelde bana ve oğluşuma bunu anlatın olmuyo be anacım olmuyoooo. Ne kadar hamur işi ve tatlı yememem gerektiğini bilsemde bi şekilde yiyorum bakalım ne olacak halimiz. Hayırlısı artık Allahtan. Sizlerin de dualarıyla miyadı dolduğunda inşallah kolay bi doğumla bu işi atlatırım diye düşünüyorum. Evetttt gelelim tatlımızın tarifine. Bir çoğumuz mutlaka biliyoruzdur ama ben yaptıktan sonra resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi cancağızlarım...

Malzemeler;
1 lt süt
100 gr margarin
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı ve tarçın

Yapılışı;

Süt, margarin, un, şeker ve damla sakızını tencereye koyup karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Pişirme işlemi un kokusu bitene kadar olmalı. Dilerseniz bu tarifi önce unu kavurarakta ve ardından diğer malzemeleri katarakta yapabilirsiniz. Ben genelde kavurmadan yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyor. Pişen tatlımızı hafif suyla nemlendirilmiş borcam kabına döküp soğumasını bekledikten sonra tarçınla süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Haziran 2008 Pazartesi

CUP CAKE FESTİVALİ VE EV YAPIMI ŞEKER HAMURLU CUP CAKE

Merhaba arkadaşlar...
Yine güzel bir etkinlikle sayfama tarif eklemeye başlıyorum. hayatintatlari bloğunun sahibi sevgili Zerrin'in hazırlamış olduğu etkinlikte bende yerimi almak istedim. Güzel ve neşeli bir etkinlik olacağını tahmin ediyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum...
Tarifim ise evde hazırlanan şeker hamuruyla süslenen cup cake. Çocukların çok severek yiyeceğine eminim. Renk renk ve cıvıl cıvıl...

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı kakako
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
gıda boyası

Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtayı derin bir kapta iyice çırparken şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini ekledikten sonra aldığı kadar unu ilave edelim. Cup cake kalıplarımızın içine öncelikle kağıt kalıpları yerleştirip bir kaşık yardımıyla keki paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Piştikten sonra ılınması için fırın telinin üzerine alabilirsiniz. Diğer tarafta nişasta, pudra şekeri ve suyu teflon bir tencerede yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli başında beklememiz gerekiyor topak topak olmaması için. Piştikçe kıvamındaki koyulaşmayı göreceksiniz. Tamamen hamur haline gelene kadar altını kapatmayın. Hamur iyice toparlandıktan sonra altını kapatıp yine ılınmasını bekleyelim. Düz bir zemine biraz nişasta döküp nişastalı hamuru burada yoğurmaya başlayalım. Dilediğiniz renklerde gıda boyasıyla renklendirdikten sonra kekinizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Haziran 2008 Pazar

KATILAN HERKESE HEDİYEM OLSUN...

Bugün itibariyle KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu şenliğin bir çok arkadaşıma rehberlik edeceğini düşündüğüm için güzel bir arşiv oldu kanısındayım. Değişik sunum ve tariflerle karşılaştık. Umarım herkese biraz da olsa faydam dokunmuştur.

Katılan tüm arkadaşlarıma çekmiş olduğum bu çiçeğin fotoğrafını gönderiyorum. Hepiniz harikaydınız ellerinize, kollarınıza, emeğinize sağlık. Beni yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Sizleri seviyorum...

4 Haziran 2008 Çarşamba

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER!!!

Etkinliğimiz 14 Mayıs ta başladı bitiş tarihi ise 8 Haziran. 14 Mayıstan itibaren mail adresime tariflerinizi gönderebilirsiniz. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğiniz maillere isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mailatmanızı rica ediyorum. Atacağınız mailler sizin sayfalarınıza uğrayıp o güzel tarif ve resimlerinizi alıp burada yayınlamama sebep olacak. Etkinliğe herkes katılabilir. Katılımlarınızı bekliyor ve herkese kolaylıklar diliyorum :) Ayrıca bannerımı da sağ taraftaki sütundan alabilirsiniz. Kolay gelsin herkese...



Veeeeeee son olarak kendi tarifimle katılıyorum. Emeği geçen herkese kucak dolusu sevgiler. Herşey çok güzeldi. Harika tarifler öğrendim ve öğrendik hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar. Bundan sonrası için umarım sürekli güzel paylaşımlarda bulunmaya devam ederiz. Bende sosisli patatesle etkinlikte yer almak istiyorum. Tarifini hemen vereyim.

2 Adet haşlanmış patates
2 yumurta
Yarım demet dereotu
5-6 adet sosis
100 gr kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı;
Haşlanmış patatesleri çatal veya ezici yardımıyla ezelim. İçine tüm malzemeyi de karıptıpır kek kıvamına gelinceye kadar karıştırıp ısıya dayanıklı bir kaba döküp fırına verdikten sonra ılık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...



Yüzonaltıncı konuğum http://www.cafeikra.blogspot.com/ Almanya'dan etkinliğime katılıyor. Rengarenk kahvaltı salata tabakları için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzonbeşinci konuğum http://karadenizsofrasi.blogcu.com/ Balıkesir'den etkinliğime katılıyor. Kapak kesme böreği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzondördüncü konuğum http://lezzetduragi.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Harika kuru domatesli ekmek için kendisine çok teşekkür ederim ellerine sağlık tatlım.








Yüzonüçüncü konuğum http://venuslezzeti.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Ağızlara layık görüntüsüyle yufkalı yumurta ve süper görüntülü muzlu pankek için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yufkalı yumurtayı ilk sayfada görebilirsiniz. Muzlu pankek içinde http://venuslezzeti.blogspot.com/2008/01/muzlu-krep.html linke tıklamanız yeterli olacak. Ellerine sağlık tatlım.


Yüzonikinci konuğum http://blogcuabla.blogcu.com/ Denizli'den etkinliğime katılıyor. Nefis domatesli biberi için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.


Yüzonbirinci konuğum http://sihirlimutfak.blogcu.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Nefis görüntüye sahip olan etimek üzerinde kızarmış patlıcan için kendinisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık arkadaşım.





































Yüzonuncu konuğum http://semaver1.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Birbirinden güzel alternatifler sunmuş bizlere. Yumurtasız menemen, Maydonozlu peynir, Simit, Pratik pizza, Çilek reçeli, Muffin ve patatesli dilim börek için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.








Yüzdokuzuncu konuğum http://kizilciksurubu.blogspot.com/ İsviçre'den etkinliğime katılıyor. Muhteşem görüntüsüyle ağızların sularını akıtacak kadar güzel görünen bayat ekmek pizzası ve ıspanaklı sandviç ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzsekizinci konuğum http://soframdan.blogspot.com/ Samsun'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık çavdar unlu ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. ellerine sağlık canım.


Yüzyedinci konuğum http://evdekisanat.blogspot.com/ Kızkardeşinin hazırlamış olduğu pufidikler için kendisine çok teşekkür ederim. Hazırlayanın ellerine sağlık sizlere de afiyet olsun canım.















Yüzaltıncı konuğum http://www.defneyapragi.com%20sıcacık/Birbirinden güzel lezzetler hazırlamış. Cızlak, Mantar ve patates dolgulu omlet, Pekmezli ayva reçeli, Peynirli domates dolması ve bamya kızartması. Hepsi için ellerine sağlık hayatım. İlgili linkleri belirtiyorum arkadaşlar.
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=295
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=259
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=286
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=176
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=146



Yüzbeşinci konuğum http://tadinadoyamadim.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık papatya ev ekmeği ve katkısız lor peyniri için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzdördüncü konuğum http://ninomutfakta.blogspot.com/ Arnavutluk'tan etkinliğime katılıyor. Harika pembiş krepler için kendisne çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık nino'cum.


Yüzüçüncü konuğum http://www.dilektuttum.blogspot.com/ Çanakkale'den etkinliğime katılıyor. Sabah kahvaltısına yakışacağına emin olduğum Fransız tostu için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.


Yüzikincikonuğum http://olsadayesek.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Güzel kokusu nerdeyse burnuma kadar gelen sarımsaklı domates için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.

27 Haziran 2008 Cuma

PASTAHANE POĞAÇASI ve PDÇSE 26

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 08:38 9 yorum
Bu poğaçayı mutlaka deneyin yumuşacık oluyor. Ufaklıklara peynir zeytin yediremeyen anneler için de güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum. Arasını açıp istediğiniz malzemeyi koyup çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bizler içinde neredeyse tek lokmalıklar süper yani :)))

Porselen çay saati etkinliğine davet eden sevgili arkadaşım kelebeklisaniyeler e çok teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum arkadaşıma...



Malzemeler;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 tane yumurta (bir tanesinin sarısı ayrılacak)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Öncelikle unu derin bir kaba döküp sırasıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. İyice yoğurup özleştirdikten sonra 30-40 dk kadar dinlendirelim. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mandalina dan biraz daha ufak büyüklükte toplar yapalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

20 Haziran 2008 Cuma

PATATESLİ DİLİM BÖREK

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 22:54 23 yorum

Bu böreği çok severek tüketiyoruz. Gerçekten pamuk gibi oluyor. Bazen bu börekten yapıp pişirdiğimde buzdolabı poşetine koyduktan sonra pişmiş halde derin dondurucuya koyuyorum. Misafir gelince hemen çıkartıp fırına tekrar verdiğinizde ilk pişmiş halinden daha gevrek ve taze oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler;
3 adet yufka
4 büyük boy patates
İstediğiniz miktarda beyaz ve kaşar peyniri (ikisindende mutlaka koyun çok lezzetli oluyor)
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı süt
Maydonoz
Tuz, karabiber


Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve çörekotu


Yapılışı;
Patetesleri iyice haşlayıp ezici yardımıyla ezelim. 3 yumurtadan birisini ayıralım. Tereyağını eritip ezilmiş patateslerimizle karıştırdıktan sonra süt ve kalan tüm malzemeyi birbirine katalım. Düz bir zemine birinci yufkayı serip patatesli karışımdan içinin tamamına yayalım. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Rulo şekli verdikten sonra dolapta 2 saat kadar bekletelim. Dolaptan çıkardığımız rulo böreği iki parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 kaşık yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda zeytinyağından oluşan sostan sürüp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verelim.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 03:52 8 yorum


Hava sıcaklıkları aldı başını gidiyor. Şu an beni tek mutlu eden şey dondurma soğuk karpuz ve kavun diyebilirim. Ne zamandır dondurma tarifi arıyordum. Sonunda damak zevkime uygun bir dondurma tarifi buldum ve hemen yaptım. Mutlaka denemezini tavsiye ediyorum. Sevgili Zerrin in sayfasında görmüştüm bu tarifi. Ben biraz değişiklikler yaptım bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler;
1 paket sıvı krema
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım kilo çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı mahlep

Yapılışı;
Çilekleri ve pudra şekerini rondo da minik parçalar haline gelene kadar karıştıralım. Yoğurt, süt, kremayı da mikserde yaklaşık 7-8 dk kadar çırpalım. Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp dolabın buzluk bölümüne kaldırıyoruz. Her bir saatte bir dondurmayı mikserde çırpayı ihmal etmeyin. Sabah yaptığınız dondurmayı akşam sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

17 Haziran 2008 Salı

ÖZLEDİM SİZİ YAHU VE YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 12:59 9 yorum

Herkese Merhabalar...

Artık sık sık tarifler ekleyemiyor ve sizleri özlüyorum arkadaşlar. Hamilelikte 6 ayın içerisinde olduğum için artık elim ayağım çekilmeye başladı. İşte de yeterince bilgisayar başında olduğum için eve gelince sadece yatıp uyumak istiyorum. Aklım sitemde ama hal yok bende :( dolayısıyla sizlere de uğrayamıyorum. Kusura bakmayın. Kendime geldikçe mutlaka uğramaya çalışacağım. Sıcaklar artık iyice bastırdı bende nefes almakta artık güçlük çekmeye başladım. Her ne kadar çevremdeki kişiler fazla kilo almadın deseler de bunu sevgili doktoruma anlatamıyorum :( Özlem yemeeeeeeeee demekten başka bişey demiyor . Aslında haklı herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yaptırmak istediği için alınacak her kilonun bana zararı olacağını düşündüğünden böyle söylediğini biliyorum ama gelde bana ve oğluşuma bunu anlatın olmuyo be anacım olmuyoooo. Ne kadar hamur işi ve tatlı yememem gerektiğini bilsemde bi şekilde yiyorum bakalım ne olacak halimiz. Hayırlısı artık Allahtan. Sizlerin de dualarıyla miyadı dolduğunda inşallah kolay bi doğumla bu işi atlatırım diye düşünüyorum. Evetttt gelelim tatlımızın tarifine. Bir çoğumuz mutlaka biliyoruzdur ama ben yaptıktan sonra resimledim ve sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi cancağızlarım...

Malzemeler;
1 lt süt
100 gr margarin
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı ve tarçın

Yapılışı;

Süt, margarin, un, şeker ve damla sakızını tencereye koyup karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Pişirme işlemi un kokusu bitene kadar olmalı. Dilerseniz bu tarifi önce unu kavurarakta ve ardından diğer malzemeleri katarakta yapabilirsiniz. Ben genelde kavurmadan yapıyorum ve gerçekten çok güzel oluyor. Pişen tatlımızı hafif suyla nemlendirilmiş borcam kabına döküp soğumasını bekledikten sonra tarçınla süsleyip soğuk servise sunuyoruz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

9 Haziran 2008 Pazartesi

CUP CAKE FESTİVALİ VE EV YAPIMI ŞEKER HAMURLU CUP CAKE

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 21:03 21 yorum
Merhaba arkadaşlar...
Yine güzel bir etkinlikle sayfama tarif eklemeye başlıyorum. hayatintatlari bloğunun sahibi sevgili Zerrin'in hazırlamış olduğu etkinlikte bende yerimi almak istedim. Güzel ve neşeli bir etkinlik olacağını tahmin ediyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum...
Tarifim ise evde hazırlanan şeker hamuruyla süslenen cup cake. Çocukların çok severek yiyeceğine eminim. Renk renk ve cıvıl cıvıl...

Malzemeler;
2 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
3 yemek kaşığı kakako
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
gıda boyası

Yapılışı;
Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtayı derin bir kapta iyice çırparken şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sırasıyla tüm kek malzemelerinin hepsini ekledikten sonra aldığı kadar unu ilave edelim. Cup cake kalıplarımızın içine öncelikle kağıt kalıpları yerleştirip bir kaşık yardımıyla keki paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişmesini sağlayalım. Piştikten sonra ılınması için fırın telinin üzerine alabilirsiniz. Diğer tarafta nişasta, pudra şekeri ve suyu teflon bir tencerede yavaş yavaş karıştırarak pişiriyoruz. Sürekli başında beklememiz gerekiyor topak topak olmaması için. Piştikçe kıvamındaki koyulaşmayı göreceksiniz. Tamamen hamur haline gelene kadar altını kapatmayın. Hamur iyice toparlandıktan sonra altını kapatıp yine ılınmasını bekleyelim. Düz bir zemine biraz nişasta döküp nişastalı hamuru burada yoğurmaya başlayalım. Dilediğiniz renklerde gıda boyasıyla renklendirdikten sonra kekinizi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet Bal Şeker Olsun...

8 Haziran 2008 Pazar

KATILAN HERKESE HEDİYEM OLSUN...

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 20:42 5 yorum
Bugün itibariyle KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu şenliğin bir çok arkadaşıma rehberlik edeceğini düşündüğüm için güzel bir arşiv oldu kanısındayım. Değişik sunum ve tariflerle karşılaştık. Umarım herkese biraz da olsa faydam dokunmuştur.

Katılan tüm arkadaşlarıma çekmiş olduğum bu çiçeğin fotoğrafını gönderiyorum. Hepiniz harikaydınız ellerinize, kollarınıza, emeğinize sağlık. Beni yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Sizleri seviyorum...

4 Haziran 2008 Çarşamba

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER!!!

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 17:47 9 yorum
Etkinliğimiz 14 Mayıs ta başladı bitiş tarihi ise 8 Haziran. 14 Mayıstan itibaren mail adresime tariflerinizi gönderebilirsiniz. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğiniz maillere isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mailatmanızı rica ediyorum. Atacağınız mailler sizin sayfalarınıza uğrayıp o güzel tarif ve resimlerinizi alıp burada yayınlamama sebep olacak. Etkinliğe herkes katılabilir. Katılımlarınızı bekliyor ve herkese kolaylıklar diliyorum :) Ayrıca bannerımı da sağ taraftaki sütundan alabilirsiniz. Kolay gelsin herkese...



Veeeeeee son olarak kendi tarifimle katılıyorum. Emeği geçen herkese kucak dolusu sevgiler. Herşey çok güzeldi. Harika tarifler öğrendim ve öğrendik hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar. Bundan sonrası için umarım sürekli güzel paylaşımlarda bulunmaya devam ederiz. Bende sosisli patatesle etkinlikte yer almak istiyorum. Tarifini hemen vereyim.

2 Adet haşlanmış patates
2 yumurta
Yarım demet dereotu
5-6 adet sosis
100 gr kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı;
Haşlanmış patatesleri çatal veya ezici yardımıyla ezelim. İçine tüm malzemeyi de karıptıpır kek kıvamına gelinceye kadar karıştırıp ısıya dayanıklı bir kaba döküp fırına verdikten sonra ılık servise sunalım.

Afiyet Bal Şeker Olsun...



Yüzonaltıncı konuğum http://www.cafeikra.blogspot.com/ Almanya'dan etkinliğime katılıyor. Rengarenk kahvaltı salata tabakları için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzonbeşinci konuğum http://karadenizsofrasi.blogcu.com/ Balıkesir'den etkinliğime katılıyor. Kapak kesme böreği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık hayatım.


Yüzondördüncü konuğum http://lezzetduragi.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Harika kuru domatesli ekmek için kendisine çok teşekkür ederim ellerine sağlık tatlım.








Yüzonüçüncü konuğum http://venuslezzeti.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Ağızlara layık görüntüsüyle yufkalı yumurta ve süper görüntülü muzlu pankek için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yufkalı yumurtayı ilk sayfada görebilirsiniz. Muzlu pankek içinde http://venuslezzeti.blogspot.com/2008/01/muzlu-krep.html linke tıklamanız yeterli olacak. Ellerine sağlık tatlım.


Yüzonikinci konuğum http://blogcuabla.blogcu.com/ Denizli'den etkinliğime katılıyor. Nefis domatesli biberi için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.


Yüzonbirinci konuğum http://sihirlimutfak.blogcu.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Nefis görüntüye sahip olan etimek üzerinde kızarmış patlıcan için kendinisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık arkadaşım.





































Yüzonuncu konuğum http://semaver1.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Birbirinden güzel alternatifler sunmuş bizlere. Yumurtasız menemen, Maydonozlu peynir, Simit, Pratik pizza, Çilek reçeli, Muffin ve patatesli dilim börek için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canımcım.








Yüzdokuzuncu konuğum http://kizilciksurubu.blogspot.com/ İsviçre'den etkinliğime katılıyor. Muhteşem görüntüsüyle ağızların sularını akıtacak kadar güzel görünen bayat ekmek pizzası ve ıspanaklı sandviç ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzsekizinci konuğum http://soframdan.blogspot.com/ Samsun'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık çavdar unlu ekmeği için kendisine çok teşekkür ederim. ellerine sağlık canım.


Yüzyedinci konuğum http://evdekisanat.blogspot.com/ Kızkardeşinin hazırlamış olduğu pufidikler için kendisine çok teşekkür ederim. Hazırlayanın ellerine sağlık sizlere de afiyet olsun canım.















Yüzaltıncı konuğum http://www.defneyapragi.com%20sıcacık/Birbirinden güzel lezzetler hazırlamış. Cızlak, Mantar ve patates dolgulu omlet, Pekmezli ayva reçeli, Peynirli domates dolması ve bamya kızartması. Hepsi için ellerine sağlık hayatım. İlgili linkleri belirtiyorum arkadaşlar.
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=295
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=259
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=286
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=176
http://www.defneyapragi.com/?gorev=TarifGoster&id=146



Yüzbeşinci konuğum http://tadinadoyamadim.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Sıcacık papatya ev ekmeği ve katkısız lor peyniri için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık bitanem.


Yüzdördüncü konuğum http://ninomutfakta.blogspot.com/ Arnavutluk'tan etkinliğime katılıyor. Harika pembiş krepler için kendisne çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık nino'cum.


Yüzüçüncü konuğum http://www.dilektuttum.blogspot.com/ Çanakkale'den etkinliğime katılıyor. Sabah kahvaltısına yakışacağına emin olduğum Fransız tostu için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.


Yüzikincikonuğum http://olsadayesek.blogspot.com/ İstanbul'dan etkinliğime katılıyor. Güzel kokusu nerdeyse burnuma kadar gelen sarımsaklı domates için kendisine çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık canım.