26 Mart 2007 Pazartesi

KIYMALI KIR PİDESİ




Arkadaşlar merhabaaa....
Bu aralar bloğumu pek fazla güncelleyemedim. Biraz yoğun günler geçiriyorum ama sizleri çok özledim. İnanın aklım hep sizde ama bir türlü işlerimden zaman bulup ziyaretlerinize fazla gelemedim neyse bu hafta telafi ederim inşallah....
Gelelim tarifimize geçen gün OKTAYUSTA'NIN yeşil elma programında görüp hemen denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum nihayet buldum. Daha önce yayınladığım karadeniz pidesinden biraz daha farklı bir tarif yumuşacık oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim....

Hamur Malzemeleri;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeterince un

İç harcı;
1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber

Yapılışı;
Önce mayayı ılık sütün içinde eritip sırasıyla tüm malzemeleri karıştıp yumuşak bir hamur haline getirip yaklaşık yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım tuz ve karabiberle tatlandıralım soğumaya bırakalım. Kabarmış olan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp oklavayla uzun bir şekilde verene kadar açalım. İç malzemeden ortasına koyup her iki tarafını iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan pidelere isterseniz tereyağ yada halis zeytinyağı sürerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

26 Mart 2007 Pazartesi

KIYMALI KIR PİDESİ

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:01



Arkadaşlar merhabaaa....
Bu aralar bloğumu pek fazla güncelleyemedim. Biraz yoğun günler geçiriyorum ama sizleri çok özledim. İnanın aklım hep sizde ama bir türlü işlerimden zaman bulup ziyaretlerinize fazla gelemedim neyse bu hafta telafi ederim inşallah....
Gelelim tarifimize geçen gün OKTAYUSTA'NIN yeşil elma programında görüp hemen denediğim tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır böyle bir tarif arıyordum nihayet buldum. Daha önce yayınladığım karadeniz pidesinden biraz daha farklı bir tarif yumuşacık oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim....

Hamur Malzemeleri;
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yeterince un

İç harcı;
1 adet büyük soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber

Yapılışı;
Önce mayayı ılık sütün içinde eritip sırasıyla tüm malzemeleri karıştıp yumuşak bir hamur haline getirip yaklaşık yarım saat kadar kabarması için bekletelim. Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp kıymayla kavuralım tuz ve karabiberle tatlandıralım soğumaya bırakalım. Kabarmış olan hamurlardan mandalina büyüklüğünde koparıp oklavayla uzun bir şekilde verene kadar açalım. İç malzemeden ortasına koyup her iki tarafını iyice kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan pidelere isterseniz tereyağ yada halis zeytinyağı sürerek servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "KIYMALI KIR PİDESİ"