26 Mart 2007 Pazartesi

ETLİ PİLAV


Yine bayılarak sonrada ayılarak yediğimiz bir yemek türü işte karşınızda ETLİİİİİİ PİLAAAVVVVV!!! oturun doya doya hüpletin yanında birde ayran daha ne olsun insan daha ne ister dimi ama işte tarifi...

Et Malzemeleri;
Yarım kilo dana kuşbaşı (isterseniz kuzu da olabilir)
top karabiber, tuz, kekik

Pilav İçin Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
tuz.

Yapılışı;
Öncelikle eti yıkadıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer suyunu çekerse çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. İyice helva halini alana kadar iyice pişirelim. Piştikten sonra çok az sıvıyağ tuz, kekik ve top karabiberle tatlandırıp altını kapatalım. Pilava gelelim iki yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincide içine ekleyip tuzla tatlandırıp güzelce kavuralım ardından kaynamış olan 3,5 su bardağı suyuda ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşte en sonunda da çok kısık ateşte demlenmeye bırakalım et ile birlikte servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum:

26 Mart 2007 Pazartesi

ETLİ PİLAV

Gönderen Özlem Avcı-mutfaktayimm zaman: 09:28

Yine bayılarak sonrada ayılarak yediğimiz bir yemek türü işte karşınızda ETLİİİİİİ PİLAAAVVVVV!!! oturun doya doya hüpletin yanında birde ayran daha ne olsun insan daha ne ister dimi ama işte tarifi...

Et Malzemeleri;
Yarım kilo dana kuşbaşı (isterseniz kuzu da olabilir)
top karabiber, tuz, kekik

Pilav İçin Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su
tuz.

Yapılışı;
Öncelikle eti yıkadıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer suyunu çekerse çok az kaynar su ilave edebilirsiniz. İyice helva halini alana kadar iyice pişirelim. Piştikten sonra çok az sıvıyağ tuz, kekik ve top karabiberle tatlandırıp altını kapatalım. Pilava gelelim iki yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincide içine ekleyip tuzla tatlandırıp güzelce kavuralım ardından kaynamış olan 3,5 su bardağı suyuda ekleyip önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşte en sonunda da çok kısık ateşte demlenmeye bırakalım et ile birlikte servise sunalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun...

0 yorum on "ETLİ PİLAV"